Om Mallorca, 800 kcal, och vikten av att stanna upp ibland

vecka 5
Jag landar alltid på Mallorca springandes...
Alltid i för hög takt och alltid med andan i halsen och med för mycket jobb bakom mig. 
För att inte tala om allt jag har lovat mig själv att göra och hinna med på denna uschliga och allt för korta vecka! 
Sedan tar det ungefär ett dygn och takten lugnar ned sig, och jag börjar andas normalt och återgår till den sköna konsten av att inte göra något alls! 
Älskar mina kompisar härnere, ingen av dem jobbar, och ändå är de helt besatta av att njuta av en "ledig" söndag! 
Så underbart! 


Min utmaning till mig själv och till min hälsogrupp denna vecka är att sätta fart med appen "7 minutes" åtminstone ett varv varje dag. Igår lyckades jag skrämma slag på såväl min kompis H som hennes tre taxar genom att skutta igång med "jumping Jacks"! 
Idag blir det ljuvlig PW genom fält av blommande mandelträd och ett pass "7 minutes".
Plus massor av ingentingtid. Precis vad jag behöver. Solen skiner och jag är lycklig. Kanske första gången på lång tid.
Maten går riktigt hyggligt faktiskt. Musslor till lunch igår och grönsaker och liten bit fläskstek till middag. Helt ok, men inte räknat på det ännu.

Frestar idag med tre goda omeletter från nya magbooken som snart är ute! 

Frittata med grönsaker

Egentligen är det nog mer en öppen omelett än en frittata. En riktig frittata hade jag nog kört ett varv i ugnen med ost på toppen, men detta blev också väldigt gott!
 
1 portion
 
2 ägg
2 dl blandade, smått skurna grönsaker. Jag valde zucchini, röd och gul paprika och blomkål.
1 tsk olivolja
salt, peppar, persilja
 
 Vispa ut ägget i 1 msk vatten och krydda med salt och peppar.
Hetta upp 1 tsk olivolja i en liten stekpanna och fräs grönsakerna några minuter. Slå i äggen och låt del hela stanna på svag värme. Täck gärna stekpannan med en tallrik så det hela får ”baka” under lock några minuter, annars vill det gärna bränna fast i botten på stekpannan. Toppa gärna med persilja och lite nymald svartpeppar.
210 kcal
 
 
Öppen omelett med sparris och räkor
Mumsigt, matigt och riktigt lyxigt. Här hade man lätt kunnat toppa med lite löjrom utan att det hade varit fel! Mums!
 
1 portion
 
2 ägg
100 g räkor (1 dl skalade)
ett knippe färska sparrisknoppar (eller ca 100 g fryst sparris)
salt, peppar, dill
 
Använder du en bra teflonstekpanna behöver du faktiskt inget övrigt fett i pannan. Koka upp lite lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka sparrisknopparna lätt ett par minuter. Använder du fryst så räcker det med att tina sparrisen.
Vispa ihop äggen med 1 msk vatten och krydda med salt och peppar.
Slå äggröran i en liten teflonpanna och stek på svag värme. Lägg i räkor och sparris och låt det hela stelna och bli varmt på svag värme. Täck gärna stekpannan med en tallrik som lock för att få allt riktigt genomstekt och varmt utan att det bränner fast.
Toppa den färdiga omeletten med dillkvistar och nymald svartpeppar.
220 kcal
 
 
Omelett mezza luna med parmesan och bladspenat
Mezza luna betyder halvmåne på pizzeriaspråk och jag tycker att det är precis vad det ser ut som! Italienska är ju dessutom passande med tanke på den goda osten!
 
1 portion
 
2 ägg
1 tsk olivolja
1 msk färskriven parmesanost
en näve färsk bladspenat
till servering: tomat, sallad och färsk basilika
 
 Vispa ihop äggen med 1 msk vatten, krydda med salt och peppar. Hetta upp 1 tsk olivolja i en liten omelettstekpanna och slå i äggsmeten. Låt den långsamt stelna på medelgod värme. Lägg på ost och bladspenat och lyft försiktigt över ena halvan över den andra. Fortsätt och stek omeletten i ytterligare någon minut så ost och spenat hinner mjukna.
Slå upp omeletten på en tallrik och toppa med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Dekorera med tomat, sallad och färsk basilika.
 
250 kcal
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-