Screenshot 2017-12-01 10.40.33

CAMINOvandring

Här kan du läsa mer detaljerat om våra 1-veckorsvandringar.

DAG 1

Samling
Cathrine Schück träffar alla gäster som reser från Stockholm Arlanda flygplats vid Informationsdisken vid avgångshallen vid terminal 2, två timmar innan avresa på måndag 3 september.

Lätta snacks serveras ombord på flygningen. Mat av ditt val kan tas med ombord för konsumtion.
Flyg
Arlanda – Madrid, 14.45 - 18.45
Madrid – Santiago, 22.05-23.15 -
 
Transferbussen mellan Santiago och Sarria tar ca 1, 5 timmar.
Vi kommer fram sent till hotellet, så jag har ordnat så vi får picknick på bussen.

På bussen får du också kartor, Pilgrimspass och snäcka till ryggsäcken.
loading...

DAG 2

Sarria - Portomarin (ca 22 km)
Frukost på hotellet och därefter på med vandringskängorna för att börja vår vandring med dagens steg som ca 22 km. Pilgrimsleden går genom små byar och vackra omgivningar. Du går till Barbadelo och fortsätter genom det vackra Galiciska landskapet till Mouzós.
Via Lavandeira och Moimentos när vi Portomarin med S: t Nikolaikyrkan högt upp till berg vid floden Mino. Sista biten fram till Portomarin går år en smal och hög bro innan vi når stegen som leder upp till byn.
 

DAG 3

Portomarín – Palas de Rei (ca 24 km)
Frukost på hotellet. Dagens vandring är ca 24 km och går genom böljande landskap längs åkrar, floder och skogar. Utmed vägen kan vi se torklador sk hórreos som påminner om våra timmerhus fast de är byggda på pålar. I dessa förvaringslador håller sig majs, frukt och andra grödor torra och på säkert avstånd från möss och andra gnagare.
Vi vandrar uppåt mot berget San Antonio via Toxibó och Gonzar med sin fina kyrka och når så småningom byn Hospital da Cruz.
Det är bara några få kilometer mellan byarna under dagen så det är lätt att fylla på vatten och sitta ner och vila en stund för de som vill. Sista sträckan in mot Palas de Rei går längs vägen. Ännu en etapp avklarad med spännande möten och samtal utmed vägen. 

Vi äter en gemensam middag och reflekterar över dagens vandring. Övernattning i Palas de Rei.
Frukost och middag ingår.

DAG 4

Palas de Rei – Arzúa (ca 29 km)
Frukost på hotellet och på med vandringskängorna för dagens etapp till Arzúa. Längs vägen finns milstenar utplacerade var femhundrade meter som räknar ner avståndet till målet Santiago de Compostela. Vi lämnar Lugo provinsen och går in i La Coruna provinsen i regionen Galicien som Santiago de Compostela tillhör. Pilgrimsleden går genom eukalyptusskog nära byn Melide och Ribadiso på vår väg till Arzúa. De exotiska eukalyptusträden är inplanterade av människan och börjar dessvärre slå ut den inhemska vegetationen.
Här finns också korkek och ask och förstås mängder av vackra blommor. Till sist når vi Arzúa som är den sista större bebyggelsen före Santiago de Compostela. Här ansluter Camino del Norte, den norra vägen till Santiago.

Vid det här laget kommer vi att hälsa på och prata med många vandrare utmed vägen som går samma väg. Det är oerhört berikande och spännande att ta del av andras liv och mål med vandringen. Framme i Arzúa checkar vi in på vårt boende och vilar upp oss.

DAG 5

Arzúa – Lavacolla (ca 29 km)
Frukost på hotellet varefter vi ger oss av på den sista långa etappen då morgondagens etapp är den kortaste under veckan. Vi lämnar Arzúa och går via byarna Calzada, Calle och Rúa till Lavacolla. Här tvättade sig pilgrimmerna förr i tiden för att vara rena när de gick in i Santiago de Compostela, aposteln Jakobs stad.
Lavar betyder tvätta på spanska och cuello betyder nacke och tvättningen gjordes i floden som går genom byn. I Lavacolla finns en känd modern staty av en pilgrim.

Vi vilar upp oss på hotellet och äter middag tillsammans.

DAG 6

Lavacolla – Santiago de Compostela (ca 11 km)
Frukost på hotellet och dags för vår sista etapp på denna pilgrimsvandring! Vi följer Lavacolle floden och når Mount of Joy och Monte del Gozo från vilken medeltida pilgrimmer först såg tornspirorna på katedralen i Santiago. Det är nu ca fem kilometer kvar till vårtmål och vi leds in på småvägar fram till Santiago de Compostela och katedralen. Vi har nått vårt mål!
På torget Plaza do Obradoiro framför katedralen ligger pilgrimskontoret där vi hämtar ut våra intyg Compostelan genom att visa upp vårt pilgrimspass med stämplar som visar att vi gått 100 km.

Vi är med på pilgrimsmässan kl 12.00 och äter sedan en gemensam lunch för dem som önskar. I övrig är dagen fri för shopping och seightseeing.

Resten av dagen på egen hand att vila upp sig och njuta av den enorma bedriften. Boende två nätter i Santiago de Compostela. Frukost ingår. Ingen middag.

DAG 7

Santiago de Compostela -  Finisterre

11.00 - 15:00
Avgång från hotellet för utflykten och heldag i Finisterre (85 km bilresa)
Vi ordnar med överdådig skaldjurslunch för dem som önskar deltaga i den.

18:00
Återvänd till hotellet. Fri kväll.

Guiden uppdaterar gruppen i bussen från Finisterre till hotellet.
 
loading...

DAG 8

Flyg tillbaka hem
Santiago de Compostela - Sverige
Frukost på hotellet och flyg hem till Sverige.
Avgång från hotellet till flygplatsen.

Santiago - Madrid, 06.40 - 07.55
Madrid - Arlanda, 10.05 - 14.00