Screenshot 2017-12-01 10.40.33

CAMINOvandring  - nu med mer hälsofokus

Inspirerad av min egen pilgrimsvandring  året då jag gick hela sträckan 80 mil på fem veckor.

Jag förverkligar en dröm och ordnar numera egna vandringar i egen regi tillsammans med gäster.
En veckas drömvandring.

Vi går tillsammans eller var och en för sig, som det passar dig bäst, i din takt.
Vi bor på bra och fina små hotell och äter goda middagar tillsammans varje kväll.
Vårt bagage skickas mellan hotellen så vi bär bara våra lätta dagryggsäckar.
Priset för resan inkluderar allt utom den lunch/fika du tar själv.

Har du flera frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till mig så förklarar jag och berättar gärna mer!
klicka här.

Stor kram och BuenCamino
Cathrine
loading...
KORTFAKTA,1 vecka: 
  • Flyg Stockholm Arlanda - Madrid - Santiago (Spanien), t/r
  • Busstransfer till och från flygplats
  • Halvpension ingår: 7 frukostar och 5 middagar med vin.
  • Del i ett dubbelrum med annan deltagare (eller singelrumstillägg: 2.400 sek) 
  • Daglig transport av bagage till nästa boende
  • Pilgrimspass, inklusive skal för att sätta på ryggsäcken
  • 2 svenska guider
  • Ungefär 6-8 timmars vandring varje dag, ibland kuperad terräng
  • Olika vandringsgrupper - långsam, snabb, grupp, ensam - du bestämmer själv!

Pris:

Vi reserverar oss för större valutakursförändringar.
Egen reseförsäkring rekommenderas!

CAMINOvandring 2020

GÅR ATT BOKAS NU:
1 veckas vandring
19 maj - 26 maj 2020
 

GUIDE & KONTAKT

Cathrine Schück
Mobil: +46 707 333027
cathrine@schuck.se
 

RESEBYRÅer

Alla arrangemang bokas via:
Viajes Orbis S.A. - XG / 25
Santiago de Compostela
Kontakt: Andrés López
Mobil: +34 629 22 81 30
Tel.: +34 981 58 50 59
Fax: +34 981 57 41 29
www.viajesorbis.com
info@viajesorbis.com

KARTA

ALLMÄN INFO
- läs!

Hotell / pensioner
I varje by har de bästa tillgängliga boende bokats. 2-4 stjärnor. På några av de platser vi bor på hotell och i övriga städer bor vi i pensioner.
I några små byar finns inga 3 och 4-stjärniga hotell.

Pensioner är i princip B & B boende som liknar hotell med den största skillnaden att de inte har en 24-timmarsreception. Receptionen är öppen mellan 07:00 och 23:00. De flesta av dem kommer att ha AC, hårtork och frukostbuffé. När frukost inte är tillgänglig har vi planerat en förstärkt eller mer komplett frukost. Alla bokade boende har privat toalett i sina rum.

Alla boende ligger antingen direkt på Camino eller mycket nära det. Guiden kommer att veta var de är och hur man hittar dem.
 
Incheckningsförfarande

Alla gäster kommer att ha en karta över varje by med de märkta hotellen.
När du anländer till hotellet checkar gästerna individuellt i receptionen genom att visa sitt pass. Bagage finns tillgängligt i receptionen vid ankomst.
Alla hotell har egna badrum.
 
Bagage transporttjänst
Bagage måste vara klart vid 08:30 på morgonen i receptionen. Bagage transporter kommer att anlända efter 08:30 på morgonen, hämta bagaget och leverera det till nästa boende (er). Det är verkligen mycket viktigt att bagaget är märkt med kundens namn.
Om kunderna har egna etiketter som också kommer att vara tillräckligt. Om det inte finns någon etikett, men bagage transporttjänsten vet att väskan eller väskan är från gruppen, kommer de att märka den med egna märken. Endast en påse / väska ingår för varje klient. Bagage transporttjänsten kommer att ha alla namn på gruppen och de känner också till namnen på alla boende enligt hotelllistan.

Vandringinfo
Vi har en lätt vandring, ca 10 mil mellan Sarria och Santiago. Det är inte speciellt kuperat. Du  behöver inte en specifik eller intensiv förberedelse för den här resan men att ha tränat lite särskilt med de kängor/skor de kommer att använda skulle vara en utmärkt idé.
Använd riktiga kängor eller grova träningsskor. Vanliga gympaskor är för lite stöd för foten.

Du kommer få en detaljerad packlista, och på vad du ska tänka på och inte glömma!
 
Gäster som bokar denna typ av resa kan vanligtvis hantera 4 km per timme, mycket bra vandrare kan till och med hantera 5 km eller mer per timme. Gruppen börjar gå vid 08.30 på morgonen fram till middagen.
 På denna del av Caminon  hittar du en bar eller restaurang vid varje par kilometer. Att hitta en restaurang där alla kan äta lunch tillsammans är nästan omöjligt men som nämnts ovan finns det många alternativ att äta lunch i många mindre barer eller restauranger.  Vi  ska anlända till destinationen klockan 15.00 till 16.00 eller på de dagar som vi har närmare 30 Km vid klockan 17.00.
 
På den första dagen kommer vår guide att bestämma vem som är snabbast och vilka är de långsammaste. Detta kan bara identifieras efter den första dagen av gångavstånd. När det är klart vilka som är de långsammaste eller om det finns kunder som behöver särskild uppmärksamhet kommer guiden att gå med dem hela tiden. Vi föreslår att de långsammare vandrare startar först och de snabbaste kan börja gå senare. Tanken är att de alla anländer till nästa by mer eller mindre samtidigt.
Guiden kommer att träffas med gruppen vid en viss tid varje kväll före middagen för att informera gruppen om nästa dag.
 
Caminon är enkel att följa och är hela tiden utmärkt med pilgrimsmusslor och gula pilar.. Dessa pilar finns överallt (på marken, på byggnaderna, på träden, etc) , det är det nästan omöjligt att gå vilse.
 
Om du går i mer än 30 minuter utan att se några landmärken eller gula pilar så är det mycket möjligt att du är vilse. Det bästa alternativet är att vända och hitta vägen igen.

I händelse av nöd
I händelse av en nödsituation är guiden klar och beredd att reagera i enlighet med detta. Polisstationer, ambulanser och taxibilar finns tillgängliga varje par kilometer. Om någon klient inte kan fortsätta att gå på grund av en skada skulle han hämtas antingen direkt via en ambulans eller med en taxi och kommer att köras till närmaste Medical Center. Närmaste sjukhus ligger i Santiago.

Om en klient är utmattad kan en taxi också ordnas för att flytta klienten direkt till nästa boende. Observera att rummen inte är tillgängliga fram till kl. 14.00.
 
Måltider
Alla måltider ingår i denna turné.
Reserverade middagar / måltider för gruppen kommer att vara en pilgrims meny (1: a maträtt, 2: a maträtt och efterrätt - vin, vatten, kaffe och bröd ingår) för alla gäster och menyn har valts tidigare. Lunch äter du själv under vandringen.

Allergier, vegetarianer eller allergier har vidarebefordrats till restauranger / boende och ett annat alternativ kommer att ges till de kunder som behöver det. Samma gäller för frukostar. I alla byar finns flera restauranger tillgängliga till lunch.
 
Den spanska befolkningen äter i regel  sina middagar och måltider mycket senare än människor från norra europeiska länder. Middag är vanligen kl 21.00 och lunchtid är runt 14.00. Naturligtvis har hotellen och restaurangerna långsamt anpassat sina tider till kundernas behov, men det är även svårt att hitta lunch före kl 13.00 / 13.30 timmar eller middag före kl 20.00. Men vi försöker ordna så vi i gruppen kan äta redan kl 19.00.
 
Väderförhållandena

Maj är en mild, varm och härlig månad att vandra  (runt 20-25 grader Celsius) men det kan säkert regna, så vi rekommenderar att du har med dig en regnpocho.
 
Din Compostela
Denna grupp kommer att börja gå i Sarria och de vandrare  som kommer att gå hela avståndet till Santiago kommer att få möjlighet att få det så kallade "katolska certifikatet".
 För att få det certifikatet måste vi kunna  certifiera att vi har gått på det avståndet och numera är den metod som kyrkan väljer att samla stämplar och få dem fyllda i Pilgrim Passet som ni  kommer att få från oss.
Dessa stämplar får du på  hotell, pensioner, pilgrimshotell, barer, restauranger, stormarknader, affärer mm Observera att det bara behövs 2 som behövs per dag. Klienter tar vanligtvis första stämpeln när de lämnar boendet och en sekund när de har paus vid middagstid. Mer kan hämtas för mycket självklart.
Detta är bara nödvändigt om kunderna är intresserade av det katolska certifikatet. De som inte vill ha en kan bara ignorera frimärkena.
Fast det är vackert att rama in och sätta upp på väggen som påminnelse över en vandring och en bedrift. 
Väl värd att minnas.