Screenshot 2017-12-01 10.40.33
loading...

hitta din hälsa och gå ned i vikt med Mosley och mig!

Ät dig till bättre hälsa och låt vikten bli en bonus! Välkommen till 8/800™, metoden för att tillsammans med mig under åtta veckor minska i vikt, men framför allt komma i din bästa hälsoform!

Metoden har jag tagit fram tillsammans med den engelske läkaren Michael Mosley, känd från TV och Vetenskapens Värld. Jag är den enda i Sverige som får jobba med den metod han beskriver i sin bok ”Blodsockerkoll”.

Jag har sedan modifierat den genom att även utesluta (eller dra ned) på mejeriprodukter. Allt för att ditt system ska få vila, jag brukar säga att dessa veckor är som att skicka magen och tarmarna på en SPA-period. Lugnt och skönt i magen, med andra ord!

Rent konkret innebär det en 800 kcal diet i 8 veckor som grund för ett lägre blodsocker och därmed en snabb viktminskning. Jag kallar metoden för 8/800™ och den har under 2017-2018 framgångsrikt hjälpt hundratals män och kvinnor att nå sin hälsovikt. Vi kommer att frossa i grönsaker och du kommer att bli friskare, piggare och gladare än på länge. Aldrig hungrig.

Detta är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Hoppas att vi ses snart!
Cathrine Schück
Om Cathrine Schück
I grunden kock och senare licensierad kostrådgivare, KBT-coach och samtalsterapeut. Driver egna bolaget Work in progress by Schück AB.

Cathrine Schück är dotter till krögaren Peter Schück som drev lyxrestaurangen Gourmet. När fadern gick bort tog 18-åriga Cathrine över restaurangen tillsammans med sin mamma Laila. De drev Gourmet i fem år och restaurangen belönades med en stjärna i Guide Michelin.

Efter perioden på Gourmet bestämde sig Cathrine för att satsa på en karriär som matskribent och hamnar till slut på Expressen, där hon bland annat gjorde bilagan Månadens mat.

Cathrine har bland annat medverkat regelbundet i TV4s Nyhetsmorgon och har gett ut ett flertal kokböcker med inrikting på mat, hälsa och sedan 2017 fokus på just egna varumärket 8/800™.

För vem?

Alla som vill må bättre, orka mer, blir starkare och gladare – att du kommer att gå ner i vikt blir en bonus.

Inga förkunskaper krävs. 

tidsåtgång?

Vi ses en gång i veckan kl 18-20 - där vi fördjupar oss på olika delar, se nedan veckoschema.

Efter detta avgör du själv hur mycket eller lite tid som behövs.

vad behövs?

Inhandla rekommenderade matvaror och böcker.

Att du bestämt dig för en förändring – att det är dags att sätta dig själv i första rummet.

kostnad?

5.485 kr (inkl moms) för 10 kurstillfällen

2.875 kr (inkl moms) för 4 kurstillfällen

Tillkommer gör inköp av matvaror samt 1-2 rekommenderade böcker.
Vi jobbar tillsammans under minst 3 månader och du hinner i lugn takt nå din önskevikt och hitta en ny och varaktiv livsstil. Som du säkert vet behövs det 3 månader för en varaktiv beteendeförändring.


Vi följer Mosleys bok och äter under den tiden enligt hans rekommendationer. Detta sker under 8 veckor och vi ses då varje vecka.

Sedan följer en sista månad då du tryggt och säkert coachas vidare in i en jämnviktsfas med två ytterligare besök/möten.
Under de åtta veckorna äter vi 800 kcal per dag, och du får all coaching och pepp för att klara det. 
Ännu har inte någon klagat på att de varit hungriga en enda gång... Vi kommer att frossa i grönsaker och du kommer att bli friskare, piggare och gladare än på länge. Aldrig hungrig. Vi undviker ris, pasta, bröd, potatis och naturligtvis socker... samt mejeriprodukter. 

Detta är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Under ett antal tillfällen får du verktyg och hjälp att balansera kroppens hunger och känslornas sug. Du får vägledning till att förändra det som hindrar dig idag att nå din hälsovikt. Vi jobbar också tillsammans med att stärka självkänslan och minska din vardagsstress. Du förtjänar att trivas med dig själv!
"Delmål 1 avklarat efter 7 veckor: vågen visar på minus 10,6 kg! Nej, jag har inte bantat. Inte varit hungrig. Har ätit massor av god mat. Sover som en stock. Mår kanon. Har heller inte tränat ett endaste lilla dugg under dessa veckor. Mirakel-kur? Ja, på sätt och vis. 8/800 heter lösningen jag så länge letat efter!"
"Med Catherines djupa kunskap, värme och engagemang samt min egen motivation har hela mitt liv ändrats. Idag har jag gått ner mina 10 överflödiga kilon, min hud mår jättebra (trots diagnos), har massor med energi, känner mig starkare, snyggare, gladare, lyckligare och smartare än på många år! Tack #Cathrine Schück för att du finns och gör det du gör ❤️ och tack mina underbara ”medresenärer” i gruppen."
"Jag vägde 10 kilo mer än jag är van vid, var trött, sliten, stressad, sov illa, osäker på om jag orkade med mitt jobb samt en hudcancer diagnos med mig in i rummet. Rent ut sagt rätt uppgiven. Jag tog bort mejerivaror, socker, bröd, pasta och ris, marschat på ca 800 kcl, la till viktiga tillskott och påbörjade min resa...
Hade aldrig kunnat ana att detta skulle få en så stor påverkan på HELA mitt liv..."
Välkommen på kurs!
Våra åtta veckor tillsammans kan se lite olika ut beroende på kursens deltagare och om det dyker upp något speciellt som vi gärna vill ha mer fokus på, men i stort sett så ser kursupplägget ut såhär:

Vi träffas under åtta veckor, en kväll per vecka, kl 18.00-20.00, Artillerigatan 6.
Tid och punktlighet är viktigt.
Jag bjuder på lättare förtäring.
Tips!
Gå även med i "hemliga" FB-gruppen 8/800 med Schück & Mosley: över 800 medlemmar, där de flesta har gått Cathrines IRL kurser och har stor egen erfarenhet av metoden.

Cathrine själv går även in regelbundet och kommenterar inlägg, svarar på frågor och ger tips.

Grönsakssoppa med ägg

Om jag med en enda bild skulle förklara min matfilosofi när det gäller metoden 8/800 så skulle den illustreras med denna maträtt. Mustig buljong, massor av grönsaker, härliga smaker, mycket fibrer (bra för magen) hög mättnad och bra proteintillskott. Kan det bli bättre, godare och vackrare än så här?

När jag själv åt enligt 8/800 i fyra månader så var detta min stående middag med olika proteinkällor, lax en kväll, kokt kyckling en kväll, torskrygg en kväll, osv.

Med olika kryddningar och färska örter blev det inte tråkigt en enda sekund.

Här är en prototyp på min signatursoppa.

 

UPPSTARTSVECKA

Då går vi igenom grunderna och tankarna bakom Mosleys metod och min metod 8/800. Allt vad man får äta, och allt vad man inte får äta (under en period), hur viktigt det är att vara mätt hela tiden och vad du kan förvänta dig av dessa veckor. Vi pratar om de tre benen, de tre M:en Maten, Motionen, Mindfullness.

VECKA 1

Tillskott, varför vi behöver tillskott och vad vi ska äta för att må bäst. Denna vecka kommer  jag eller funktionsterapeuten Fredrik Ölander (www.hälsomottagningen.se) berätta om tillskott. Du har möjlighet att beställa dina ev tillskott på plats.

VECKA 2

Vi går vidare igenom och repeterar vad och varför vi behöver vissa tillskott för att må bäst. Jag pratar då också  om förbränning och hur du bäst ökar din ämnesomsättning samt hur viktig vår mage är för att resten av kroppen ska fungera bra. Mycket viktig information. För dig som beställt tillskott kommer leverans.

VECKA 3

Ro och oro inför framtiden.
Här pratar vi om de tankar som dyker upp när slutet av resan närmar sig och du ska tänka inför resten av livet. Vi pratar även om Mosleys tredje ben, det tredje M:et, Mindfullness. Om att hitta ro i vardagen. Sinnesro.

VECKA 4

Ändlighet och om att tappa sugen – och hitta den igen!
Vi pratar om att dessa veckor är ”ändliga”, dvs inte oändliga. Hur man tappar sugen, och hittar den igen…
Det som kan hända vid ett återfall, dvs. då du har fallit för frestelsen att äta något som din kropp och ditt midjemått inte mår bra av, är att du känner ett enormt sug att fortsätta att äta godis, glass, kakor eller mackor. Det beror på två saker. Den första anledningen kan vara att du har triggat igång ditt sockerberoende igen; du har höjt din blodsockerkurva och när insulinet har tryckt tillbaka den, så faller den oftast tillbaka så det sjunger om det. Du får lågt blodsocker om ett par timmar och då av gammal kär vana, så skriker kroppen efter mer socker som kan höja blodsockret igen.

VECKA 5

Träning, motion och varför det är så himla viktigt!
Det handlar inte bara om att droppa i vikt utan också bygga en kropp som passar din nya vikt och håller dig frisk och pigg!

I Mosleys bok skriver han mycket om vikten av balans. Balansen mellan maten, motionen och mindfulness. Hur viktigt det är att vi lägger lika mycket vikt på alla tre benen för att få balans och att denna livsstil ska hålla i sig även i framtiden.

VECKA 6

Stress – är du den stressade superhjälten?
Det finns inga superhjältar. Inte ens du klarar av att stressa hur mycket som helst under hur lång tid som helst. Människans kropp är gjord för att kunna hantera tillfällig stress. Men vi går runt och tror att vi kan låta vår kropp gå på högvarv utan att behöva betala för det.

Ursprungligen var våra stressreaktioner till för överlevnad, för att vi vid fara skulle kunna fly eller slåss. I sådana situationer omfördelas blodet i musklerna och vi får fullt påslag med syre, genom att puls och blodtryck går upp. Våra binjurar producerar hormonet kortisol som har flera positiva funktioner vid viktiga processer i våra olika inre organ, till exempel ämnesomsättning, immunförsvaret, mentala påfrestningar, koagulation av blodet samt att det motverkar inflammation. Vi känner oss koncentrerade och fokuserade, pigga och starka.

VECKA 7

Målsnöret närmar sig.
Du ska vara så otroligt stolt över dig själv som kommit så här långt och fått alla de fina hälsoeffekterna på köpet, förutom vikten då..

Men.. kan du hantera det? Hur ser våra egna fällor ut och varför sätter vi krokben för oss själva? Är det rent av så att jag är min egen värsta fiende? Vi pratar beteende och beroende.

VECKA 8

Hälsoeffekterna – nu börjar det kännas i midjan, byxorna stramar mindre, du kanske sover bättre, toabesöken fungerar och du börjar komma ur din sockerdimma!
Nu börjar också hälsoeffekterna att kicka in, (har det inte hänt något ännu, så vänta bara, jag lovar att det kommer).
Det som brukar hända nu är att kläderna stramar mindre, du kanske märker att du sover bättre, toabesöken brukar fungera bättre eftersom du äter mycket grönsaker/fibrer och magen får något att jobba med.

Många känner också att sockersuget börjar släppa och att kroppen börjar slappna av och foga sig i den nya livsstilen.
En del märker redan nu att hyn börjar bli bättre, sömnen blir bättre och många känner sig mycket piggare.

AVSLUTNINGSVECKA

Nu fortsätter din resa, blicka bakåt och titta framåt. Vi knyter ihop säcken. Du har påbörjat en livsresa.
Tio värdefulla steg med kunskap om dig själv som du har nytta av för resten av ditt liv.

Kunskap som du inte kan göra ogjord, utan som alltid kommer att följa med dig som ett stöd. Du har gjort ett arbete som du ska vara stolt över, oavsett om du tycker att du inte har lagt ned tillräckligt med tid på vissa steg eller om du har satsat på att ta tillvara all kunskap.

Nu pratar vi om hur du går vidare.
Tips, råd, tankar och funderingar.

För dig som ej bor i Sthlm:
8/800™ Online!

Börja vilken måndag du vill.
Titta var du vill i världen.
Pausa efter halva tiden om vill
fortsätta efter sommaren.


Läs mer här >

SENASTE 8/800-bokEN

Sänk blodsockret och rasa i vikt!
Det här är andra boken om ­succédieten med nya, fräscha recept av ­Cathrine­­ Schück. Lägre blodtryck, sänkt blodsockernivå och ett rejält viktras. Med Turbostart med 8/800 minskar du både midjemåttet och ­förbättrar hälsan! Du äter läcker medelhavskost i åtta veckor samtidigt som du begränsar ditt energiintag till 800 kalorier om dagen. Njut av goda frukostar, mättande mellanmål och smakrika rätter med kött, kyckling, fisk och skaldjur. Välkommen till ett lättare och hälsosammare liv!