Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Livet är tack och lov mer än vikt!

powerwalks: powerwalks:

tisdag morgon, inte så tidigt, tack och lov, kl 07:20, i sängen med kaffe.
 

Åh, det är så roligt att vakna! Jag som tidigare tyckte att bloggar var som att se färg torka på väggen. Sååå tråkigt. 
Numera är detta något jag vaknar till och har svårt att vara utan. Bloggen har ett eget liv, tänker egna tankar, och jag liksom bara hänger med...
Om du förstår?

Å andra sidan så är jag ju glad för så gott som allt numera. Eller nej, det är faktikt inte rätt. Dels låter jag ju som en lallande idiot. Nej, jag väljer glädje. 
Det är något annat.
Jag väljer också numera att röra på mig på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Numera har jag sk "walk and talk" möten med mina vänner och människor som jag gillar att möta. 

Tanken och idén till själva begreppet "Walk and talk" kommer från min kloke kollega och vän Patric Johansson som vart först ut med denna utmärkta terapi och samtalsform.

Igår var inget undantag. Jag var ute med en fd klient, numera väninna (de kvinnorna kan räknas på ena handens fingar), och vi hade ett 2-timmars samtal om allt från bra sex till min favoritämne Caminon. Jag är så djupt tacksam när folk vill prata med mig om Caminon och min vandring för jag kommer på nya dimensioner medan man pratar om ämnet. 
Det är ju så "Det goda samtalet" fungerar. 
Du vet att hu haft ett sådant samtal när du har fått ge glädje, inspiration och nya tankar ifrån dig, men lämnar mötet/samtalet/vandringen med ny egen energi och kraft. 
(inte uttömd på energi)
Det goda samtalet med andra ord. 

Om man skulle återvända till Mosley och hans bok Blodsockerkoll och min variant 8/800 för en sekund så får man man inte glömma att vikten och hälsan bara är ett av de tre benen man måste stå på, de andra två är motion och psykisk hälsa och välbefinnande. 
Jag står idag tryggt på alla de tre benen, och så har det verkligen inte alltid varit i mitt liv.  


Nåväl, jag "predikar" ju hela tiden hur Caminon "provides", det vill säga ger oss vad vi behöver. 
I mitt fall var det ödmjukhet i går kväll.
Jag var på Becore igår, det jag brukade kalla träningen från helvetet, som numera har blivit ett måste och ett behov. Jag tränar där tre dagar i veckan och en dag har jag privatpilates i sk PT form.
På passet var en tjej som inte hängde med riktigt och som verkade vara både nybörjare och helt otränad. Efter passet så pratade vi lite och det visade sig att anledningen till att hon var trött och plufsig var att hon genomgått en canceroperation (bröst) och fått dem både borttagna och samma dag påbörjat rekontruktionen och bara hatade den kropp hon fått av flera månaders sjukhustid. 
Jag kände mig välsignad som fick mig en läxa om att inte vara så snabb på att döma och dessutom få en chans att ställa allt till rätta och få henne att må bättre. 
 Livet är inte alltid som det ser ut på utsidan. 
Har vi tur får "göra om och göra rätt" och få till "det goda samtalet". 

Har man gjort en pilgrimsvandring och är  aktiv på sociala medier så ansluter man ju gärna till den superdupertrevliga gruppen Caminosvenskar "Swedish pilgrims". Igår läste jag ett inlägg om en man som frågade om hur man börjar sin första vandring. Han fick massor av jättebra praktiska svar men också ett om the mindframe. Hur första veckan bara handlar om kroppen, hur andra veckan sedan handlar tankar och tredje veckan handlar om själen. 
Så klokt. 

Vill du också ut och powergå med mig och fylla på med energi och goda samtal så går det lika bra som att sitta på min mottagning. 
Jag jobbar numera även med sk "walk and talks" 
Tack vare Caminon. The camino provides.
We are the road. 

Vi ses i spåret eller här på mottagningen. Det finns privata klienttider lediga nu.
  Hör av dig här. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-