Screenshot 2017-12-01 10.40.33

lycklig på trettiotvå dagar

2017-07-17 22.40.19 2017-07-17 22.40.19

kl 05:34, med kaffe i sängen

Varför vaknar jag så tidigt? Inte för att det egentligen gör mig något. Det är ju ljust ute och dagen har ju redan börjat, så det kan jag ju faktiskt också göra...

På torsdag är det dags för min första tatuering. Jag skriver medvetet så, för jag vet redan nu hur jag vill att nästa ska se ut...
Märkligt det där med tatueringar egentligen. Jag är ju verkligen en motståndare till sådant, men efter min vandring, min 32 dagars vandring över Spanien,  Caminon till Santiago de Compostela så har allt, med kraftig betoning på allt, förändrats. 
Hur är det egentligen möjligt på 32 dagar? 


Hela historien började i vintras. Jag separerade och flyttade från min sambo på mindre än en vecka, och satt plötsligt "nyskild" och otroligt ledsen över livet och allt som jag hade drömt och hoppats på, som inte blev. Jag sörjde det liv som inte blev. Som jag så förtvivlat gärna trodde att jag ville ha...
Ex-sambon och jag hade sagt något i stil med "vi tar en 3 månaders timeout och ser vad det leder till..." 
Min otroligt kloke son sa direkt, mamma det kommer aldrig bli bra mellan er igen och du måste ha en "plan B" för när de tre månaderna har gått. Annars kommer du att gå under. Du måste ha något att se fram emot, planera för och på köpet få ett äventyr. Alla mammor behöver ett rejält äventyr, förstår du. Sa sonen. Klok son. 
Så sagt och gjort, mycket motvilligt får jag väl lov att erkänna, så började jag planera för min pilgrimsvandring, Caminon, den 78 mil långa vandringen över Spanien. 
Kängor skulle gås in, ryggsäck skulle inhandlas. Resehanduk, sovsäck, plastpåsar (fattade aldrig vad jag skulle med dem till, men det visade sig ju senare). alltsammans med en ganska tam entusiasm.
Jag ville ju egentligen inte gå någonstans. Jag var fet, ledsen, rödvinssvullen, deprimerad och ganska trött. Sa jag ledsen?
Hur som helst så var det bara att sätta ena foten framför den andra och sätta fart med det hela. 
Vikten tog jag tag i under våren, började jobba med Mosley och 8/800 och dalade själv tillsammans med mina klienter ca 10 kg under tre månader. 
Själva ryggsäcken som kom att väga nästan 10 kg blev under vandringen min dagliga symbol för den vikt jag förlorat, och aldrig mer vill lägga på mig. 
Jäklar vad mycket 10 kg väger... 
Vandringen i sig är en historia. Men det absolut största äventyr jag varit med om. Hårt, jobbigt, galet vackert, nya vänner, ödmjukhet, glädje. Alltsammans, varje dag.
Det enda jag inte var förberedd på var den person jag skulle komma att möta på resan. Mig själv. Den glada och lyckliga versionen av mig. 
Hon som tidigare hatade att dela rum, badrum, toa med andra som nu sov  i sovsal i våningssäng med främlingar och gick på toa och duschade med främlingar, varje dag. Hon som älskade det lyxiga livet och aldrig burit ryggsäck i sitt liv.
Just hon älskade varendra minut av äventyret. Just hon var så ödmjukt tacksam för ett eluttag, en bit nattygsbord att ställa mina grejer på, tacksam för så oändligt litet.
Ur detta föddes någon form av urglädje. Viljan att medvetet välja glädje. 
Jag är, det har nu gått en månad sedan jag klev av Caminon, fortfarande så tokglad att det värker i bröstet. 
Det går att välja glädje. Jag är vägen. 
Fast med det beslutet kom också tatueringen. Det fanns liksom inget alternativ. Jag måste bära den symbol som gjorde mig glad igen, den som visade vägen. 
För det var ju just dessa snäckskal som var våra vägvisare under resan. Det fanns aldrig skyltar, men alltid gula pilar och snäckskal. 
Någon gul pil vill jag inte ha på armen, men väl ett snäckskal. och det får jag på torsdag.
För egentligen, vem vill gå vilse igen?

Extra lycka. 
Jag går delar av Caminon redan nu i september, tillsammans med läsare från tidningen Tara. Jag trodde jag skulle gå med en liten grupp på 14-15 tjejer, och det visar sig vara 36 (!) och massor av folk på väntelista! Jävlar! 

Mer lycka
För dig som också vill bli lättare (och sedan gladare) så är du varmt välkommen att hänga med på någon av de 8/800 kurser jag startar nu i augusti. Hör av dig för mer info! 

 

 


 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-