Screenshot 2017-12-01 10.40.33

... and its good to be back, too!

Jo, jag erkänner, det är med blandade känslor jag är tillbaka och börjar kavla upp ärmarna igen för jobb. 
Roligt för att det är så himla kul att få dela med sig av det jag har lärt mig senaste halvåret. Som en klok väninna som bor utomlands sa till mig igår vid en mycket trevlig fika, att jag ser ut att hitta något nytt och spännande och börjar med att se om det fungerar för mig och sedan först då, när jag ser att de nya idéerna funkar på mig, så sjösätter jag mina nya erfarenheter och delar med mig till dem som behöver hjälp.
Precis så är det ju! 
Så klokt observerat. 

Ur bubblan
Men det är ju också sååå svårt att kliva ut min Caminobubbla. Allt var ju så enkelt där. Upp kl 05, börja gå kl 06, frukost efter 10 k, en bit Tortilla, sedan gå, gå och gå fram till eftermiddag. Framme på nästa härbärge, fixa en bädd, duscha tvätta kläder, middag och isäng kl 21. Sedan göra exakt samma sak, dag efter dag. Det är nog i själv enkelheten och den avskalade verkligheten som de riktiga tankarna fick utrymme. Man fick liksom tid att tänka. 
Och som i mitt fall, bli glad igen. 
Det hade jag inte räknat med, att bli så glad igen. Men det blev jag. och den glädjen sitter i! 
MEN, jag ska ju få gå en del av sträckan redan nu i september med läsare från tidningen Tara, och det ska bli sååå underbart. 
Sedan är min plan att gå Caminon hela juni nästa år igen. Jag har sådan förfärligt sug, liksom många av dem jag gick tillsammans med...
Ska du med nästa år?

Nu över till något helt annat!  VINplufset!
Jag har en mycket klok väninna (jag har nog BARA kloka och roliga väninnor när jag tänker efter..) som påpekade igår att varför börjar så många dricka i vår ålder, först männen menar hon och sedan så följer kvinnorna efter. Med vinet så kommer ju ett ätande och så småningom en rejäl rondör kring lilla midjan. 
Hon kallar det "snälldrickande" för att hon tror att det är kvinnorna som är snälla och ställer upp på männens nya, liberalare, sk kontinentala alkovanor. 
Mja, jag är inte så säker på att det handlar om snällhet...
Jag ser en hel del av damerna i min ålder som tutar duktigt, vare sig de har män eller inte. 
Det är ett mycket spännande kapitel och helt klart inte enkelt. Vi vill su så himla gärna kunna "unna oss" (det uttrycket hör jag varje dag, och man njuter av det fria livet utan jobb, barn och krav, det sk seniorlivet. 
Jag har inget bra svar, men håller bara upp en flagga och viftar! 
Fundera över dina vinvanor. (det ska iaf jag!)

Nu ska jag skutta iväg och träffa mina härliga kompisar från Food Tours på favvostället Urban Deli, (var där i går kväll också, på taket, missa inte det, helt magiskt som vi säger!
Ikväll blir det thaiboat, vi kanske ses!
Cathrine

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-