Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Om stressen av att vara stressad, hur man lappar ihop sig med mat och varför måste allt vara som är nyttigt vara så himla GOTT hela tiden? 

tisdag morgon, 23 maj. Med kaffekoppen balanserandes i sängen kl 6:20.
Det ringde på dörren i går kväll. Där står min gode vän fiskhandlaren med ett skal från en pilgrimsmussla! Det är ju symbolen för pilgrimsresan och han ville att jag skulle ha den med mig. 
Jag möter så mycket godhet just nu. 
Meningen var ju idag att lägga upp lite matbilder från gårdagens maratonforografering och visa er hur fin den nya boken blir, men det får vänta för musselskalet är så fint. 
Tack bästa Martin. 

Om stress. Jag är så sjukt stressad just nu och försöker bara vara i ett ögonblick efter den andra och ha fokus på det jag gör i stunden, men det är fasiken inte helt enkelt just nu! 
Jag måste ha sprungit ifrån mitt körkort/ID-handlingar senaste dagarna och funderar just nu på hur det ska lösa sig tills på måndag...
Funderar också mycket på det där med stress och vikt. Vi får ju så ofta höra att den där bilringen runt midjan är stress och bara vi tar det liite lugnare så kommer kroppen så fint att släppa taget om sin frälsarkrans. 
Men, seriöst! Blir då inte hela det där mindfullheten och "stressa-mindre-så blir-det bra" snacket ännu mer frustrerande? Jag vet själv när jag sprang i hjulet som värst (denna vecka är ett undantag), och blev bara arg av allt det där flummet. Jag menar, vem vill INTE stressa mindre. 
Nåväl det var bara en tanke. Om stress och vikt. Eller snarare utebliven viktminskning. Så skuldbeläggande och tankar som föder ännu mer stress.
Inte så bra, faktiskt.

Om att lappa ihop sig med mat. Jag träffar väldigt mycket klienter. I söndags hade jag åtta stycken här. Helt perfekt. Ska börja ta emot klienter på helgerna i höst. Och vara ledig en tisdag istället. Typ. 
Hur som helst, jag lär mig så mycket av mina klienter, och en av dem (i söndags) så någon så klokt. "om att lappa ihop sig med mat när man har gått sönder". Så klokt sagt. Det gällde ju faktiskt även mig, i vintras. Vi lappar och lagar ihop oss med mat och vin när vi går sönder. 
Sedan gäller det att våga låta kroppen laga sig, med hjälp av bra mat och gott stöd. 
Det är väl det jag jobbar med, tänker jag...

En ny klass sjösatt igår! Ännu en härlig grupp kvinnor lämnade min mottagning igår. De flesta med 10-12 kilo mindre än när det började för ca 12 veckor sedan. 
Jag är så stolt, jag är så glad, jag får höra så fina historier. Så mycket som hinner hända på dessa veckor. Jag blev så rörd av en berättelse igår, om att få orken och livslusten tillbaka och sänka sina mediciner. 
Det ska bli så spännande att träffa er alla till hösten, på återträffarna. 

Om nyttigheter! I gruppen igår pratade vi om kosttillskott, och jag är en ju en stark förespråkare av tillskott, speciellt när man äter lite mat, då måste man verkligen säkerställa intaget av bra näring för kroppen, för att undvika brister. Näringstät mat och vettiga tillskott. 
Då är ju sådana där gröna superpulver ganska bra tycker jag. Gillar man inte smaken så kan man ju göra som jag gör, smaksätta med nypon och gurkmeja eller wroma ihop pulver med goda råa juicer eller färska grönsaker och kokosvatten till goda och näringstäta drinkar.
Huvudsaken är att man får i sig tillräckligt mycket vitaminer, mineraler, protein och fett. 
Men om man nu inte gillar smaken, spelar det så förtvivlat stor roll, egentligen? Min fråga är egentligen, MÅSTE allt vara GOTT (läs sött) hela tiden? 


NYA KURSER! I augusti börjar jag nya kurser och startar även fortsättningsgrupper. 
Hör av dig till mig privat så berättar jag om tider och annat.
För dig som gått kurs och vill gå på en fortsättning, berätta gärna hur du helst skulle vilja se en fortsättning!


Joina oss! Jag måste ha den snällaste, godaste och hjälpsammaste FB grupp i världhistorien! Alla i gruppen 8/800 med Mosley och Schück är så himla gulliga! 

Det var nog allt, nu packar jag receptskisser och åker till fotografen för dagens 12-14 bilder...
Pust. 
Kram! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-