Screenshot 2017-12-01 10.40.33

mitt fel, ja kanske?

fredag 19 maj, vid köksbordet, inte fullt så tidigt, EFTER ett träningspass från helvetet..
För er som inte hängt med i svängarna senaste dagarna så reagerade jag på en statusuppdatering av en känd kostrådgivare där hon kritiserade Mosleys´senaste "svältmetod" och hur förkastligt den och allt detta är..
Självklart kan man likt Buddha sitta och meditera över detta och hålla sig lugn och fin.  ELLER så kan man göra som jag gjorde, och jag säger inte att det är rätt, reagera och framför allt försvara Michael Mosley som jag inte tycker har gjort någon illa för att förtjäna ett påhopp och allmän dissning utan en chans att bemöta det.. 
MEN, det ska man passa sig för! Jäklar vilket massivt näthat jag mötte. Den gode kostrådgivarens alla trogna följare kallade mig för en hel del om man säger så..
Jag tror fortfarande att de där fundamentalisterna (oavsett politisk eller matreligion) är lite farliga och instabila. 
But nevermind. 
Nu är det fredag, solen skiner, jag ska bli lite fin och åka till fotografen och börja med ny bok. 
Den plåtar vi under nästa vecka, och så skriver jag den på resan. tänk att det är dags snart, nästa måndag drar jag. Hua. 

En liten reflektion. Jag använder ju som ni vet mig själv som försökskanin i detta projet som jag kallar 8/800. (åtta veckor med 800 kcal). Jag har ju ätit vidare under snart 4 månader på detta sätt för att se vad som händer med mig och kroppen. Tränat hårt och mår väldigt bra.
MEN det jag märker nu är att kroppen gärna vill äta mer. Mer av allt. fortfarande nyttiga saker, men mer. Det tolkar jag som en oro inför resan och kroppens eget sätt att boosta med mer energi för vad som komma skall. Samma sak hände under träningsresan på Mallorca, jag åt genast större mängd mat, för det var vad kroppen behövde. 
Kan det verkligen vara så finurligt att kroppen börja jobba ihop med mig och talar om VAD den behöver? Och när? 
Jag är nyfiken och följer min kropp.

Recept! 
Receptskissen är på den soppa jag gjorde till onsdagsgruppen härom dagen då det var så dåligt väder.

Basen är lantbuljong, och i den la jag strimlad vitkål/spetskål, frysta sojabönor, strimlad chilifrukt, finhackad vitlök, riven färsk ingefära, slantad färsk gurkmeja (!) och konjaksnudlar. 
Låt alltsammans puttra i 10 minuter.
Till sist jag jag i massor av färsk bladspenat och massor av färsk koriander. 
Så jäkla gott, smalt och packat med näring. 
(jag åt upp resten av soppan på kvällen, kall.  Lika god då.
Trevlig helg! 

Bloggen växer och 8/800 växer!
Vi blir fler som tycker att detta är ett ganska vettigt sätt att äta. Vill du joina oss och Mosley och följa våra resor, så häng me på FB gruppen 8/800! 
Eller kontakta mig!!!


.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-