Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Kan vi inte försöka jobba m e d varandra, istället för m o t varandra? Och göra lite nytta?

torsdag 18 maj, tidigt på morgonen, i sängen, med kaffe.

Jag måste ha missuppfattat en hel del..
Trodde nog i min enfald att jobbet med att hjälpa folk att nå sin bästa vikt och hälsoform ändå var det viktigaste? 
Det verkar istället som många i denna branch hellre vill mucka gräl, ifrågasätta kollegor och kritisera. Nej, förlåt, ifrågasätta...

Jag säger istället, "not one size fits all, and if this doen´t work, try something else. Klok devis från Dr Phil. 
Allt fungerar inte för alla. Om en metod inte fungerar för dig, pröva något annat istället. Du förtjänar att må bra med dig själv, trivas i din kropp. Ha en trygg kropp som du kan leva med, och leva i. 
Punkt. 
Undvik såklart alla konstiga piller och pulver och hittepå-dieter. Ät bra mat, näringstät mat, mat som din kropp mår bra av. Ät dig trygg och mätt varje dag. Upplev hälsoeffekterna av längre blodsocker, lägre blodtryck, längre blodfetter (kolesterol) och dala tryggt och säker ett kilo i veckan i snitt, tills din kropp hittat ett läge där den mår bra. Fortsätt sedan att äta medvetet och hälsosamt för att lära dig att bibehålla din nya vikt. Punkt. 
För mig och de flesta av dem som testat Dr Mosley och Dr Bailey (hans fru) och deras metod Blodsockerkoll (bok med samma titel) som går ut på att äta bra mat, fast med mindre mängd fett, har det blivit väldigt bra. Jag kallar metoden för 8/800. det vill säga att äta 800kcal per dag i åtta veckor. 
Jag är idag piggare, gladare, orkar mer, fått bättre värden. Fått livet tillbaka. 
Äter massor. Men av rätt saker.  Massor av grönsaker som ger mig en trygg mättnad, lagom mängd fisk/kött/kyckling/ägg/fett varje dag.
Ingen hunger, inget sötsug. Bara en trygg och glad kropp. 

Nu sätter jag stopp på denna debatt och kan inte annat än hålla med de personer som reagerat över den bitvis hätska ton som råder på sociala medier, och som inte passar mig alls. 
Jag efterlyser generellt en trevligare och kärleksfullare och mer tillåtande ton i sociala medier. 
Vi jobbar väl för farao med människors hälsa, inte våra egna egon! 


Hur som helst. Jag sjösatte igår ytterligare en grupp damer ur mina kvällskurser. Ett helt gäng kvinnor som det fullkomligt lyste om! Så glada, friska, pigga, lagomviktiga, så lyckliga och nöjda med sig själva och vad de har lyckats åstadkomma.  
Självklart kommer jag att träffa alla grupper igen på återträffar under hösten och säkerställa den nya vikten och såklart hälsan. 

Spännande dagar nu! Idag ska jag ut och gå en liten nätt Food Tour med 150 finska gäster. Väldigt spännande! Ikväll blir det middag med mamma och syrran på favoritstället i kvarteret, Montanari. Där var jag igårkväll också! (mums) Det blev Vitello Tonnato och sallad. Det blir det nog ikväll också. Stor portion. 
Sedan är det bara en dryg vecka tills det är dags att ge sig iväg ut på de spanska vägarna, en månad. Hurra!
Väl där, vid Santiago de Compostela så skuttar jag över till Mallorca och hänger med mina kompisar och plaskar med fötterna i havet! Hurra! 
Fast innan dess blir det en kokbok, som ska fotas hela nästa vecka. Hurra! 

På bilden ser du ugnsbakade kycklinglår med pimientos de Padron och tomater.
Superenkelt och väldigt gott. 
Bara att lägga i en ugsfast form och krydda med salt och peppar, och baka på 200 grader i 30 minuter. 
Ät tillsammans med en stor och varierad sallad med mycket grönsaker. 

Stor kram, Var snäll mot dig själv och försök även vara lite bussig mot andra. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-