Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Ät och gå ned i vikt

IMG_0383 IMG_0383

måndag 15 maj, kaffe i sängen, tidig morgon

Den vanligaste frågan jag får när folk får klart för sig att jag äter 800 kcal per dag i snitt är om jag är hungrig och om jag inte svälter.
Svaret är alltid detsamma, nej jag är aldrig hungrig för att jag äter mig mätt. 
Därför har kroppen inte gått in i svältläge.

Kroppen har haft en dryg "beställning" i helgen. Jag var ute och jobbade som foodtour-guide tillsammans med två kollegor och tillsammans hade vi hand om 38 glada tyskar som var nyfikna på Stockholm och svensk mat.
Efter ett sådant pass blir man trött. Då får kroppen energitätare mat. 2 köttbullar, en halv portion pytt i panna och fisksoppa på kvällen, (som jag slapp laga själv ;-) Så där landade jag säkert på 1.200. 
Middag igår (se bild) var sedan "back to basics", och låg på ca 350 (laxen drar iväg lite) så det fanns gott om utrymme för frukostens ägg och lunchens wienerkorv med surkål. 
Inte mycket till svält, eller hur?
Träningen har också varit snäll denna helg, detn  räckte gott med med den milen jag traskade med food touren, ca 15000 steg. Igår var det vilodag.
Idag blir det privatpilates, vilket förmodligen är det roligaste man kan unna sig i träningsväg. En timme, en lärare och finputsning av varendra muskel i kroppen. Nu naturligtvis med fokus på den stundande vandringen, (bara två veckor kvar nu!) det vill säga jag tränar ännu mer core, bålträning för att orka bära och gå långt. Styrka, styrka, styrka. 
(fjärilar, fjärilar, fjärilar) 
Resten av veckan blir det ett par Becore-pass (ni vet, träningen från helvetet). Efter förra veckans träningsresa, då jag körde PW´s varje morgon har jag tagit det lugnt, men borde förmodligen snöra på mig kängorna och ta en timme på Djurgården..
Ja, så får det nog bli. 

Gårdagens middag ser du här brevid. Så jäkla gott!
Jag bakade en bit lax (Salmalax, så jäkla gott) tillsammans med pimientos de Padron, i ugnen. Det behövdes knappt 10 minuter för en bit på 300 g (där jag åt 100g). Salt och  peppar och vänd fisken i olivolja och baka i ugnsfast form/stekpanna tillsammans med en handfull så spanska pimientos (en typ av minipaprikor/mild chilifrukt).
Till laxen serverade jag en wok på skogschampinjoner delade i fyra, bladspenat, ganska mycket vitlök, chili och riven färsk ingefära. Rör ned ganska mycket böngroddar precis mit slutet och toppa med färsk koriander. 
Vid sidan om serveras kimchi från rest Arirang, och mitt sällskap fick en klick hollandaise (Eriks) smaksatt med chirascasås, het chilisås. 
Bland det godaste jag ätit på länge! 
Ha en bra måndag. 
Följ gärna min och de andra på FB gruppen 8/800, eller hojta till här på bloggen om du har några frågor eller funderingar! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-