Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Jag har en plan.  och det känns jäkligt skönt.

IMG_0024 IMG_0024

27 april. 
Igår gick jag med 7 kilo på ryggen för första gången. 
JÄKLAR vad tungt det var!
Jag är ovan med ryggsäck och det gjorde jätteont på slutet.
Men tänkte hela varvet runt Brunnsviken och de 2 milen att det jag bar på var ju min tidigare vikt som jag blivit av med!


Jag ska berätta hur det hela började. 
När separationen var ett faktum straxt innan jul,  (en väldigt tråkig tid på året att skiljas på, lägg det på minnet. Note to self) och vi hade givit varandra någon form av tre månaders "time out" för att fundera (på vad egentligen?) så var det sonen som kom upp med den biljanta idéen att lilla mamseluttan (moi) behövde ett mål och något att se fram emot just in case att det inte skulle sluta lyckligt...
Det gjorde det ju inte heller. Eller jo, det har det ju faktiskt gjort. Fast inte riktigt som jag tänkte mig då. Fast väldigt glad idag.
Hur som helst. 
Plan B var alltså att ha ett mål. Han är klok, han sonen. 
- Jag tycker du ska gå Pilgrimsvandringen, mamma. Sa sonen.  Du behöver ett rejält mål och ett rejält äventyr. När hade du ett riktigt äventyr, som vuxen, egentligen?
Ja, vad svarar man på det? 
Så jag började gå. Från början bara för att ha något att göra. Sedan allt mer målmedvetet.
Den  19 januari började jag med Mosley och 8/800. 
Nu är jag nog där, tror jag. - 10 kg. Vältränad. Visserligen med väldigt ont i ryggen efter långturen igår. Måste skaffa bättre ryggsäck. 
Men jag har nått första etappen av mitt mål. Jag har en plan. Inte en dröm.
Nu återstår det egentligen bara att hålla i 85 mil. en månad. Varje dag. 
Den lilla 59-åriga mammakroppen måste hålla. 
Jag gör detta för min skull, för sonens skull. Jag vill att han ska vara stolt över sin mamma. 
Jag vill vara stolt över mig själv. 
Så.

Kroppen. som sagt i fin form, förutom ryggen just nu. Helt galet att gå med en ryggsäck som i stort sett är den vikt jag förlorat på tre månader. Helt galet.
Jag fortsätter att äta och leva (mkt gott) på ca 800 kcal/dag. Vill egentligen bara se vad som händer med kroppen efter de 8 veckorna. Jag är ju uppe i 12-13 veckor nu på detta vis. Det går utmärkt, men kroppen har hittat en platå där den vill ligga, och det låter jag den göra. 

Maten. Det blir ingen bild på soppan min fina onsdagsgrupp fick igår. Men den innehöll lök, vitlök, chili, strimlad spetskål, morot, syrade bönor, kimchi, ärtor och massor av färsk koriander på toppen. Jo, bladspenat också. Alltsammans får sjuda en stund i lantbuljong. Jo, föresten lite bönpasta också. Det blir ungefär som en smakrik minestronesoppa. 
Ja, ni fattar ju. 

Glad torsdag på er. Nu drar jag på mig kängorna och tar en tur till Gamla stan! 
Glöm inte att om du vill lära dig med om Mosley och 8/800 och hänga med andra sköna människor som äter och lever på samma sätt, så gå in på FB gruppen 8/800 och joina oss där! 
 

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-