Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Happy days! vi är fler och fler som äter 8/800. join the fun! 

fredag 21 april

Happy days på många olika vis. 
Jag bad ju här i bloggen för ett par veckor sedan om att du som äter enligt Mosley och 8/800 gärna fick höra av dig och berätta hur det går.
Nu har det börjat hända saker, och många börjar höra av sig med fantastiska hälsorapporter. Jag är så lycklig. 

Skriv mer, dela mer!

Som Michael Mosley påpekar så är det bra att göra dessa åtta veckor med 800 kcal tillsammans med andra eller i en grupp. En del har hittat grupper eller kompisar att göra denna period tillsammans med, andra har börjat att följa min blogg för att på så vis "hitta kompisar" på vägen att ta rygg på. 
Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar, mejla eller kontakta mig via bloggen. 
Det är nog det allra bästa som hänt mig! Det är något jag är så otroligt glad över. Tänk att så många mår så bra!
Om bloggandet. För er som känner mig, så är jag ju inte någon stor fan av bloggar och har länge tyckt att bloggande är som att se färg torka på väggen. Även min egen...
Nåväl, sent om sider, typ kvart i tolv, när alla andra redan gått över till vloggar och poddar så får då lilla fru Schück ändan ur vagnen. Jag har funderat på det. 
Jo, för att jag faktiskt inte har haft så himla mycket att säga tidigare. 
Men nu när jag började med Mosley och 8/800 så fanns det plötsligt något att berätta. 
Hur som helst. 
Livet tillbaka. Plötsligt så blev det roligt igen. Både livet, att leva det, och att hjälpa andra att få må lika bra som jag gör. och få möjligheten att berätta hur det går till. ( och hur snabbt det gått! Jag har faktiskt svårt att fatta det själv, hur fort det gått) 
Bara senaste dagarna har jag fått två underbara mejl från kvinnor som själva har börjat äta enligt denna metod och mår så himla bra. 
Dessutom skickade en av  som hon fått av sin son, som är startbild på hennes telefon. Det är den bild ni ser här brevid. Är den inte underbar?
Just att hennes son är hennes största supporter på henne viktresa  rörde mitt hjärta lite extra, då jag har haft en del  trassel med min egen son, och han är min stora supporter när det gäller min pilgrimsvandring i juni. 
(sonen, Ian är helt ok och allt är löst till det bästa)

Låt mig få saxa några korta rader från ett par av dessa underbara brev:
"Glömde nämna att innan jag startade med 800/8, och kom hem från jobbet på eftermiddagarna så gick jag lös på allt som var ätbart i köket. Jag försökte stå emot men det gick bara inte. Det blev mandlar, russin, kex med smör och ost i en salig blandning. Tror att det var en kombination av lågt blodsocker och en dålig vana.
Det suget är helt borta nu och jag äter ingenting mellan måltiderna. Behövs helt enkelt inte.
Tack för att du finns."


Nästa brev innehåller en del frågor som jag besvarar längst ned
"Jag halkade in på din härliga blogg idag och såg att du är intresserad av att höra av oss som kör 8/800 på egen hand. 
Jag är en av dem :). Jag startade 9/1 och gick ner drygt 14 kg och minskade midjemåttet 14 cm på de första 8 veckorna. Nu har det gått 6 veckor till, det händer inte lika mycket med vikten just nu. 
Jag blev inspirerad av att läsa din blogg och jag tog fram Mosleys bok och läste igen.

Mosley skriver inte så mycket om fortsättningen efter de första åtta veckorna och det har gjort mig lite osäker. 
Många i min omgivning tycker att 800 kalorier/dag är så lite att man inte kan äta så i längden. Själv tycker jag att det är skönt. 
Jag är nyfiken på anledningen till att du även utesluter mjölkprodukter. Det finns kanske ett blogginlägg om det?
Jag har fortfarande ett gäng kilon kvar att gå ner. Tror du att det finns någon gräns för hur länge det går att fortsätta gå ner i vikt snabbt?(så länge det finns överflödiga kilon)
Jag såg att du struntar i vågen. Själv väger jag mig varje dag (för första gången i livet) och tycker att det är härligt! 
Har tidigare gått på viktväktarna och vägt mig en gång per vecka, med stor ångest klev jag upp på den vågen. Nu känner jag att det är spännande! Jag ser inte vikten som en prestation längre. Jag är glad över att göra förändringen i kosten för kroppen, för min hälsa och mitt välbefinnande! Att gå ner i vikt är en väldigt trevlig bonus :). Jag är tacksam för varje dag jag tycker att det funkar bra!
Från att vara fast i kolhydrater, tröstätande, äta när orken tryter, när stressen känns tung osv, så äter jag bara mina 800 kalorier/dag. Oftast frukost, lunch, kvällsmat - och är helt nöjd."

Wow, vilken underbart brev! 
Så här tänker jag, det är många som väger sig varje dag, och  jag tycker att det bästa är om man kan försöka vara nöjd i kroppen och slita sig från vågen. Kanske bara en gång i veckan? Jag ser på mina kvällskurser att deltagarna gärna vill väga sig och det triggar igång en del grejer i hjärnan som inte är så bra. Ett hetsvägande varje dag är inte så lyckat. Plötsligt så definerar du lycka och framgång via de siffror som står på vågen. Ta fram en klänning eller ett par jeans som du inte kommit i på länge, och prova dem tills de går på igen...
Vidare så frågar du om mejeri och där är min tanke helt enkelt att det är jobbigt för tarmen att bryta ned laktos och kasein från ost, och för att få till en så bra miljö i magen som möjligt så tycker jag att det finns stora hälsovinster att vinna genom att ge kroppen chans till läkning och återhämtning genom att minska belastningen på organen. 
Genom att äta näringstätt, mest kokt och minst stekt mat, massor av färska grönsaker,buljong, lite ljust kött och fisk så ger man kroppen de optimala förutsättningarna till en vila och läkning. Vilket är bra. 
Till sist, om man ska fortsätta att äta 8/800 efter åtta veckor. Ja, jag har fortsatt. För att kunna svara på just dessa frågor och se vad som händer med kroppen. 
Jag mår fortfarande väldigt bra efter 13-14 veckor. Tränar hårt och mår väldigt bra. Går inte ned mer i vikt, det verkar som kroppen hittat en stabil plattform där den vill vara och det känns bra. 
Tänker dock mycket på att näringstäta mina intag och är noga med tillskotten av vitaminer, mineraler, aminosyror, protein och essensiella fettsyror. Vill absolut inte ha några näringsunderskott. 

Well that´s all for now, folks. 
Slutet gott, allting gott. ( och är det inte gott så är det inte slut ännu. 
Livet är gott. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-