Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Om sömn, stilla veckan, stilla tankar och god mat!

IMG_7204 IMG_7204

Tidigt på morgonen, långfredag

Sömnen är kanke det sista som inte sitter som det ska efter separationen  för fyra månader sedan.
Men jag tänker att när allt annat har läkt och blivit bra igen, så kommer även sömnen tillbaka när den ska. Tills dess får man njuta av den extra tid man får tidigt på morgonen, att skriva en blogg, tex. 
Jag fick frågan på Englandsresan med M-magasin om vad jag längtar efter i matväg när jg kommer hem. Så jag lagade det i går kväll och du kan se bilden här bredvid. 
I botten på den vackra Watzskålen ligger färsk bladspenat, det fodrar jag nästan alltid mina tallrikar med. Gott, vackert och himla nyttigt. Färsk bladspenat och en klick köpt pesto toppade min ljuvliga tallrik. 
Sedan hade jag kokat ung en näve av glutenfri pasta för jag hade ingen bönpasta hemma, som jag annars föredrar numera.  Vidare så hade jag en stor msk syrande bönor (Tistelvind). en stor msk syrad rödkål (Tistelvind) 1 stor msk kimchi (koreansk restaurang, arirang, finns på ICA, snordyrt men otroligt gott). 
Den glutenfria pastan kokade jag i lantbuljong och tillsammans med en skivad morot och sugarsnaps.
Färsk blekselleri och massor av färsk koriander. Färsk bladspenat och en klick köpt pesto toppade min ljuvliga tallrik. 
Behöver jag berätta hur vansinnigt gott det blev?

Ligger i sängen  och bloggar, dricker gott kaffe och lyssnar på en ljuvlig Spotifylista som heter "Wake up and smell the coffee". Bliss. 

Gårdagens stora händelse måste helt klart vara köpet av ryggsäck. En riktigt state of the art-rygga, en riktigt lyxvariant. Mao, ngt jag verkligen är värd!
Nu återstår att börja fylla den med 7 kg grejer och börja träningsbära.
Tror jag ska invänta sonens besök, för det verkar finnas ungefär tusen olika inställningar på denna magnifika ryggsäck, och det behöver säkert finsjusteringar... 
(inte proffs på just denna detalj om ni förstår).
För den nyfikne så finns det bilder på min glada nuna och ryggan på Insta och FB.  
För övrigt inte proffs alls på något del av vandringen jag ska göra i juni. Jovisst kan jag gå, och gå långt. Men resten.... ibland undrar jag vad jag gett mig in på. Seriöst.
MEN  nu har jag lovat mina kompisar på Bonniers att jag i slutet av september ska gå en del av Caminosträckan med deras Tara-läsare och det är ju också en morot i sig själv, att hinna gå hela sträckan själv först. 
Är du sugen på att hänga med mig i september, så gå in på Taras hemsida och kolla deras resor. Den går sista veckan i spetember, 5 dagar, och man bor bra och bär inte sin rygga, den skickas från ställe till ställe. Lyxigt, eller hur?

Semana santa. Det blir verkligen stilla och heliga veckan för mig denna påsk. Bara fokus på träning, mig själv och familjen såklart.
Varje långhelg och högtid blir man påmind om att man är singel och inte  har ett självklart sammanhang längre. 
Den enda skillnaden nu mot tidigare är att jag nu trivs i den nya situation och tror på allvar att jag landat, bottnat i detta och mår i grunden riktigt bra igen. 
Något att vara tacksam och ödmjuk för, tänker jag, 
Stilla tankar idag. 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-