Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Om varför 8/800 kanske är mer effektivt än LCHF för kvinnor 50+. 

Nu börjar utmaningarna! (hjälp!) 
Imorgon åker jag tillsammans med ett gäng underbara M-magasinkvinnor till England och Downton Abbey på fem dagar.
Det kommer bli scones, fish and chips och set menues för hela slanten! 
Hur gör Schück då????

Det är ju lätt och enkelt att äta som jag gör sålänge man man är på hemmaplan och har någolunda koll på läget. Men ute på fält i fem dagar, och vägarna kantade med mat som jag inte äter! (plus ingen träning) 
Igår kväll var jag ute med ett gäng kompisar, mina guidevänner från Food Tours, vi var på ett coolt ställe på Djurgården som heter Skroten.  Legendariske Christer Svantesson bjöd på mackor med Skagenröra och gubbröra.  Jag bad att få en liten kopp och sked och åt på så sätt min middag, en kopp skagenröra. Det gick utmärkt. 
Men åker man iväg med ett gäng damer som man ska vara värdinna för så duger det ju liksom inte att äta skagen ur kaffekopp om du förstår vad jag menar...
Nåväl, stay tuned, jag återkommer med rapport från vägen...

Några modiga har hört av sig och skriver och berättar om sin egen 8/800 resa med Mosley och maten. Det är så rolig läsning och man blir så sjukt impad av er alla där ute som kör detta på egen hand. Men funkar, jajamänsan, det gör det! För alla, hittills. 
Kör du ockå 8/800 just nu får får du gärna skriva till mig och berätta hur det går och hur du mår och självklart ställa alla de frågor du tror att jag kan hjälpa dig med! cathrine@schuck.se

En kollega från södra Sverige hörde av sig och berättade att hon har börjat och förvånad över hur bra hon mår, piggare och gladare, fått en snabb viktminskning och konstaterar att det fungerar bättre på henne än vad LCHF gör. 
Flera av mina kloka näringsterapeutkollegor säger samma sak. LCHF och den mängd fett som den innehåller passar inte alla, och framför inte alla kvinnor över +50. 
Det funkar liksom inte längre att hälla en trea vispgrädde över maten och sedan hyvla en halv ost över alltsammans. vi har helt enkelt inte längre de enzymer som krävs för att effektivt kunna bryta ned de mängder med mättat fett som den kosten innehåller. 
DET betyder INTE att jag på något sätt dissar LCHF, absolut inte. Mosley är ju inne på exakt samma sak, nämligen att skippa ris, pasta, bröd, potatis och socker i alla former. 
Min egen tolkning är att under denna period även ta bort mejeri och låta magen vila från laktos, sk mjölksocker och kasein.

Jag saxar här ett inlägg från Ulrika Davidssons blogg som är exakt mina åsikter!
"Att dricka mjölk som vuxen är ju helt mot vår natur! Vi har bara blivit lurade i alla år och många tror att det är nödvändigt att dricka mjölk för att få i sig kalcium. Det är ju patetiskt! Då skulle i så fall hela Asien som inte dricker mjölk lida av benskörhet och det gör de inte. Benskörhet finns, ironiskt nog mest presenterat här i Norden där vi dricker mest mjölk.

Det finns flera anledningar att vi inte ska dricka mjölk och här är mina kommentarer:
1. Mjölk är inte en naturlig råvara längre. Vi dricker långt ifrån den mjölk som kommer ur kons spenar. Innan den hamnar i vårt glas har den pastöriserats, separerats, homogeniserats, standardiserats och vitaminiserats. Samtidigt har den tappat en del av sin smak, sina näringsämnen och sina enzymer som förstörs vid pastöriseringen. Enzymer som exempelvis laktas som bryter ner laktos, det som allt fler blir intoleranta mot.
2. Mjölk innehåller laktos som är en sockerart och påverkar vårt blodsocker negativt. Detta gör att vi ökar i vikt. dessutom är det alltfler som inte kan bryta ner laktos och utvecklar en intolerans.
3. VIKTIGASTE AV ALLT – Mjölk innehåller kasein som är ett mjölkprotein. Det finns studier som visar att kasein är lika skadligt som gluten för vår kropp.
Thor Foseid, känd forskare i näringslära i Norge förklarar varför mjölk inte är bra:  Komjölk innehåller cirka 80 % kasein som i ett flertal studier har visat sig kunna skapa problem för vår hälsa; cancer, ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, större risk för diabetes samt kunna ge allergier. Dessutom har kaseinet visat sig kunna vara beroendeframkallande.
Våra kroppar har svårt för att bryta ner kaseinet, vilket gör att det går direkt ut i blodet och våra kroppar reagerar på ett för dem främmande ämne. På det sättet uppkommer inflammationer som oftast sätter sig i kärlväggarna runt hjärtat eller i våra leder.
Det finns dock en skillnad om vi väljer syrade mjölkprodukter, som yoghurt, filmjölk eller crème fraiche till exempel, så har kaseinets brutits ner av syrningskulturen. Den gör det jobbet som inte våra kroppar klarar av att göra, vilket i sin tur gör att vi inte reagerar negativt på dessa livsmedel.
5. En av anledningarna till att jag undviker mjölk är också efter denna artikel i SvD den 18 dec 2011. Kan mjölk vara orsaken till att män drabbas av Prostatacancer? I denna artikel tror man att kalcium i mjölk slår ut D-vitamin i cellerna och det är en av anledningarna att vi har så många i Norden som drabbas av denna sjukdom.


Jag älskar denna blogg för precis exakt just detta. Jag har nämligen inte en aning vilken väg den ska gå och det är faktiskt du läsare som genom att kontakta mig påverkar innehållet!
Sjukt spännande, tycker jag!

Dagens fredagstips blir såklart råbiff, en klockrent val. Om du inte äter Salmalaxen från i måndags vill säga! 
Trevlig helg, vi ses på Downton Abbey! 

Råbiff med klassiska tillbehör
Whats not to like? Klassisk och alltid gott. Denna gång gjorde jag den faktiskt helt för hand. En riktigt fint, fint hackad råbiff av riktig oxfilé.
Vill du ha den halstrad? Blanda då och halstra i torr panna någon minut på varje sida. Servera med sallad.
 

 
1 portion
 
100 g oxfilé (mald eller hemma hackad)
1 msk finhackad lök
1 msk finhackad inlagd rödbeta
1 msk kapris
1 äggula
persilja, salt, peppar, fransk senap
 
Lägg upp råbiffen och tillbehören. Toppa med persilja och äggula. Servera med salt, peppar, fransk senap.
250 kcal
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-