Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Gilla sin ålder, skippa vägning och vad som låg på tallriken igår!

IMG_7111 IMG_7111

Viktminskning och blåa underkläder var tydligen en riktig kioskvältare....
(ler). 
Idag (tror jag iaf) att det ska handla om några av de frågor och funderingar jag möts av i sociala medier och i mina viktgrupper. 
åh, grupperna är så spännande och roliga! för att inte tala om skillnaden på dem från en vecka till en annan! Nya människor. 

Jag kan inte låta bli att tjata lite om mina underbara kvinnor (ännu så länge bara kvinnor iaf) fast de kör 8/800 på sina gubbar också.
Första veckan man ses är alla gråa glåmiga och småtrötta. Nästa vecka kommer det ett gäng man knappt känner igen! Glada, pigga, rosiga, mindre plufsiga och fulla av entusiasm. Fick just ett meddelande på "WhatsApp" från en av damerna som skrev "Efter allt jag misslyckas med känns det som jag kommer lyckas med detta". 
Nu har jag haft ett antal grupper kvällstid och många klienter dagtid som prövat Mosley och 8/800 metoden, dvs äta 800 kcal i åtta veckor, och det funkar på alla!
Jag tror att vinnarkonceptet är som följer : man svälter inte på 800 kcal, vilket gör att kroppen vågar ta av fettet. Man "dalar" i vikt, inte störtdyker, vilket gör att hjärnan hinner med, man kan äta sig mätt varje dag, OCH det viktigaste av allt, man fokuserar på HÄLSAN och alla hälsoeffekter istället för vad som står på vågen. Jag vägrar nämligen att prata vikt och siffror. Ingen invägning och ingen får berätta på kurserna hur mycket de gått ned i vikt! 
Detta "vägravågen" tillägg är mitt eget, och går egentligen mot vad Mosley säger, men det struntar jag i. Det är mitt sätt att mota vikthetsen. 
Vidare så rekommenderar jag dessutom att man skippar mejeriprodukter dvs "ko" och föreslår istället "växtmjölk", dvs havre, soja eller manelmjölk. 

Själv så, fick jag frågan varför jag själv fortsätter att äta 8/800 efter 12 veckor när Mosley rekommenderar 8 veckor. Jo, dels så mår jag så himla bra av den här maten, dels så är jag nyfiken på vad som händer. Hur ska jag annars kunna svara på vad som händer om man fortsätter om man inte testar det själv, eller hur?
Nu har jag snart "dalat" färdigt ned i vikt, och ska snart stanna där. minus 10 kg räcker nog, tänker jag. Fyller snart inte ut de fina underkläder jag köpte mig i födelsedagspresent. ( ler igen).

Ålder är också ett spännande ämne. Jag har ingen lust att se ut som någon annan ålder än precis den jag har. Ålder är ju något fint och bra tänker jag. Något att vara tacksam för att man ens har. Det är ju inte alla förunnat. 
Jag vill gärna se ut som mina modiga 59 år och har ingen lust att se ut som 49. MEN  jag vill gärna se ut som den bästa versionen av dessa 59 år. Om ni förstår vad jag menar. 

Jag vet att det finns många som följer bloggen som jag inte har kontakt med, men om någon av er som följer Mosley och äter 8/800 skulle ha lust att höra av sig och berätta hur det går och hur du mår, skulle jag bli väldigt glad! Skriv gärna till mig på cathrine@schuck.se och berätta om dina hälsoeffekter av denna metod. 
 

Till sist, lite mattips!
Detta åt jag till middag i går kväll. Den backre av de två tallrikarna på bild är resterna av kvällens snackskål till onsdagsgruppen. 
Den främre är början på min middag. 
Jag ställde en kastrull med vatten och Renée Voltaires Lantbuljong  på spisen ( det finns även en anna sort som kommer från Bio Food och det är samma sak. (Renée köper av Bio food). 
I buljongen slängde jag ned en näve grönsaker av det som blivit över från snacksskålen, dvs morötter, sugarsnaps, endiver och spetskål. Jo, lite bönpasta också, för att få med lite protein.  Medan det sjöd på spisen ( och jag sprang fram och tillbaka för att inte missa Masterchef) så gjorde jag en "grund" i annan djup tallrik, den främre, genom att fodra den med rå bladspenat och så bottna med en rågad sked var av syrad rödkål och syrade blandade bönor av märket Tistelvind. 
När grönsakerna var klara så hällde jag av buljongen, sparade den och slog de varma grönsakerna över spenat, surkål och bönor. Toppade med ett par skedar av Paolo Robertos Arrabiatasås (vrålgod) och massor, massor av hackad färsk koriander. 
Jäklar så gott det blev!!! 
Mycket mat (ingen svält) supergod mat, vegomat och lågt i fett. 
Här kan den som vill energiberika det hela hälla på en msk kokosolja eller olivolja utan bekymmer. 

Well, thats all for now. 
Själv ska jag powergå med bästa Marlene och köpa mer "grönt mirakelpulver" av henne och sedan träffa kompisarna på Bonniers för ett snack inför nästa resa som går till Downton Abbey, igen! ska bli så kul! 
Och ikväll blir det kalas, ska till Skroten, vi kanske ses! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-