Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Påskgodis och att det inte alltid är tanken som räknas, samt kängor och golf och lite röror tänkta till grönsakerna!

4 april.
Jag älskar att fylla år och brukar normalt vara bättre förberedd än så här. Men hela livet är fortfarande upp och ned och även om jag trodde det hade vänt sig på rätt köl, så är det inte riktigt så enkelt...
Men som en klok kvinna jag och min gode vän stötte på i lördags sa,  "Nej, det är faktiskt inte tanken som räknas, det är handling som gäller. Vem vill höra "jag skulle kommit förbi, jag skulle köpt blommor" . Jamen gör det då.

Jag har en hel massa välsignelser i livet just nu. Spännande och utmanande klienter och väldigt spännande och tidvis mycket utmananade, men också energigivande grupper. Igår satt jag tillsammans med en underbar grupp av kvinnor som alla jobbar med Mosley och metoden 8/800. Det blir så spännande samtal när alla pusselbitar faller på plats och alla känner sig hörda och lyssnade på. Väldigt bra gruppdynamik.  
Vi pratade självklart om påsken, den mest farofyllda av alla årets helger. Iaf om man som jag är känslig för socker och det inte stannar vid en bit om jag smakar. 
Hur viktigt är det med påskägg och påskgodis? 
Vad är viktigast för mig, min hälsa eller om jag får äta godis? Vad händer med mig om jag inte "unnar mig" i precis alla lägen?
Kan man tänja på det begreppet? Går det att "unna sig" något annat än socker och "fluff" (det vill säga mat man inte behöver)? 
Kan en godisskål rent av se ut som denna skål här på bilden? Vem säger vad som är godis?
I gruppen igår var det en hel del olika åsikter och alla lika spännande. 

För min del skulle det kunna bli ett påskägg fast fyllt med något helt annat, kanske ett par vackra strumpor eller en vacker bh? Det är väl också "godis", eller?
Måste allt gott vara oralt?  
Inför en långhelg som i mångt och mycket kretsar kring socker och godis så kan det vara klokt att reflektera över sig själv och sina prioriteringar. Vad är viktigt för mig? 

Fira mig själv idag. Själv ska jag försöka göra det bästa av denna födelsedag även om det just nu ser lite mörkt och tråkigt ut.
Men det var ju en himla tur att jag bokade in spanskakursen just idag, så vet jag ju iaf vad jag hittar på ikväll.
Först ut på programmet idag är faktiskt att gå iväg och träna. Det blir mitt största hat/kärleksprojekt, Becore, träningen från H-t. Så roligt, så svårt, så utmanande, så tungt (håll tummarna för att jag inte trillar av denna gång) så roligt, så otroligt effektivt. Vill du ha en superkropp på nolltid så är detta träningen för dig. Jag lovar.
Sedan blir det nog en långpromenad med sonen. Det behövs en dag som denna. Håller tummarna för sol idag. Det behövs också en dag som denna.
Funderar på att köpa en ryggsäck, fast osäker på hur stor jag behöver. Man kan ju inte bära med sig på Caminon mer är en tiondel av sin kroppsvikt, det blir snåla 7 kg för mig.  
Sedan kanske det även blir ett par kakibrallor som går att zippa av benen på och göra om till shorts. 
Funderar på att gå i Röhnish funktionskläder tänkta för golf. Det kanske piggar upp där i bergen i juni, en tjej (tant, man fyller ju aif 59  idag) i vandringskängor och söt golfkjol? 
Tanken piggar ju onekligen upp, eller hur?
Well, time will tell, som vi säger. 

Här kommer några goda röror att dippa grönsakerna i!
  Grönsaksdip
-hummus och blomkålsdip
Krämiga dipröror till grönsaker är toppen att ta med sig i en liten burk med lock och ha tillsammans med färska, skurna grönsaker att ta med sig som mellanmål när man är sugen på ett bra mellanmål
 
1 portion
 
hummus:
1 dl avrunna kikärtor
1 msk citronsaft
½ vitlöksklyfta
½ tsk tahini
salt, peppar, persilja
 
Mixa med stavmixer till lagom konsistens. Späd med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Dekorera med persilja.
 
130 kcal + 10 kcal extra för grönsaker
 
 
Blomkålsröra:
2 dl blomkål
½ tsk lantbuljong
1 tsk citronsaft
1 tsk finhackad oregano eller annan färsk krydda
 
Koka blomkålen mjuk i buljong och mosa sedan med stavmixer eller gaffel. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och färska kryddor.
 
29 kcal + 10 kcal extra för grönsaker
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-