Screenshot 2017-12-01 10.40.33

3 månader med Mosley och 8/800

12 veckor med Mosley
3 april står det i almanackan...och det pirrar i magen!
Jag tillhör nämligen sorten som verkligen gillar att fylla år, och imorgon fyller jag 59. 
(jag tillhör den sorten som inte har något emot att bli just 59).
 
Skrattar gott åt mig själv som hade bestämt mig för att vara singel länge, länge och därför tyckte att det skulle vara helt i sin ordning att boka in en spanskakurs som börjar den 4/4, på min födelsedag. "jag hade ju ändå inget annat för mig". Jojo. Riktigt så blev det ju nu inte...
Men spanskan startar iaf imorgon. Resten är ju som det är. Livet kom emellan, som vi säger...

Mosley och jag firar 3 månader idag!  Tre månader på 800 kcal, utan en gnutta ris, pasta, bröd, potatis, socker eller mejeriprodukter. 
Det har gått helt felfritt och jag mår så bra! Det bästa födelsedagspresent man kan tänka sig. - 10 kg, smal, vältränad (3 ggr/veckan) i god form inför Caminon i juni. 
Bästa formen att ge sig själv i 59-årspresent tänker jag! 
Har det varit svårt? Nej, faktiskt inte. inte alls. Det har varit så otroligt mycket enklare och lättare än vad jag hade trott. och jag måste erkänna att jag var både skeptiskt och ganska rädd för vad som skulle hända och ifall jag skulle fixa det.  
Första veckorna följde jag min Nutris-app slaviskt och lärde mig ganska snabbt hur mycket och av vad jag kunde äta. Ibörjar var jag rädd att inte bli mätt och åt väldigt mycket sallad, gärna bladgrönt som spenat och ganska mycket surkål. Numera har hungern ersatts av ett lugn och jag äter normalt och varierat men väldigt små mängder. Igår blev det ett frökex till frukost och hårdkokt ägg. lunch en varm korv och middag en bit kycklinglårfilé och grönsallad. Jag var nöjd och glad hela dagen och hade hela min härliga familj på middag och njöt av söndagen och samvaron. 
Mao, jag ligger fortfarande och snittar på 800 kcal/ dag och mår väldigt bra av det. Har dock full koll på att jag äter allsidigt och mycket näringstätt. 
 

Stolt. Väldigt stolt över lördagens bedrift. I lördags fick de nya kängorna som ska "gås in" sig en rejäl duvning. 4,5 timmars vandring över hela Stockholm, med lätt packning. Jag har aldrig tidigare i mitt liv haft ett så tydligt mål som det jag nu har inför min 85-mila vandring i juni mot Santiago de la Compostela och pilgrimsleden som löper över hela norra Spanien. Jag tror att det faktum att jag har ett "mål" har hjälpt mig så otroligt mycket dessa senaste 4 månader som har varit ganska så ledsamma och tråkiga på det privata planet. 
Jag fick rådet för ett par månader sedan att vägen till en bättre plats måste gå genom en hård passage, en riktigt lång vandring. En pilgrimsvandring. 
Det faktum att jag redan nu är på en mycket bättre mindset är egentligen bara en bekräftelse på just detta. 
Fokus på något annat, något att se fram emot och planera inför. Så bra läxa. 

Dagens mattips. Till sist så bjuder jag på det jag själv åt i fredags, en Salmalax med färsk koriander och rättika. Så jäkla gott och enkelt. Kanske ingen måndagsmat direkt, men väl värt att spara till nu på fredag kanske?
Glad måndag, hur som helst! 

 
Sashimi på salmalax med hyvlad rättika och koriander
Detta är mitt eget fredagsmys och speciella favoritmat. Så himla gott och fräscht. Färsk koriander till soja, rättika, wasabi och ingefära blir väldigt gott ihop. Vill du göra det hela matigare så passar avokado gott till allt detta.

 
1 portion
 
100 rå lax, sk  Salmalax
1 dl rå riven rättika
1 msk soja
1 tsk wasabi
1 msk inlagd ingefära
färsk koriander
 
Skiva eller hyvla rättikan i tunna, tunna skivor. Skär upp laxen vackert. Fördela ingefära, soja och wasabi på tallriken.
Blanda wasabin med soja, och doppa bitar av lax i sojan och sedan i färsk strimlad koriander.
200 kcal


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-