Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Rapport från min franska "Moulin Rouge-budoir"

Jag älskar "min" lägenhet, eller rättare sagt där jag bor nu! En magnifik, otroligt fint inredd sekelskifteslägenhetet som för tankarna till Fanny och Alexander eller Moulin Rouge. Helt underbart! 
Jag hade turen eller möjlighen hade Universum ett finger med i spelet att jag korsade väg med en gammal god vän som precis skulle resa utomlands på en längre period och ville hyra ut. Jag stod i slutet av en relation och visste att jag behövde flytta, men inte vart.
På ett par dagar var det klart och jag flyttade inom loppet av en vecka. Inte långt geografiskt men väldigt, väldigt långt bort känslomässigt. 
På denna varma och trygga plats har jag turen att få vara i ett år, vilket inte är något annat än en välsignelse. Ett år av återhämtning och reflektion, vad och hur vill jag ha det i framtiden. Jag växer för varje dag som människa av denna situation.
Jag tror helt säkert att de val jag har gjort när det gäller både maten, vinet och träningen har hjälpt mig så otroligt mycket. Jag har mycket snabbare kunna "läka" och hela mig själv och gå vidare. Piggare, friskare och väldigt mycket gladare. 
Mår du lika dåligt som jag gjorde? Kanske även ett tips till dig som av någon anledning, ditt eget val eller som i mitt fall, någons annans val, behöver hjälp att komma tillbaka till livet igen. 
För mig har dessa 4 månader med Mosley och 8/800, tillsammans med träning och massor av frisk luft varit den bästa terapin tillbaka till livet och glädjen jag kan tänka mig. 

Nog om mitt liv.  Jag gläds med den nystartade och tredje Mosleygruppen, de är så roliga, kreativa och så sprudlande av livsglädje och nyfikenhet att jag blir lycklig att få ha förmånen att jobba med dem! Gruppen har startat en egen What up grupp och där går tråden varm med pepp, glada tillrop och goda tips. Alltsammans gör mig så varm i hjärtat. Det är liksom godhet i sin renaste form. 

Fredagstipset!
Jag gjorde en så otroligt god middag igår ( ja, ni fattar ju, by now,  att jag är helt ohämmad när det gäller att tuta i det egna lilla hornet) MEN glömde att ta bild, så det får bli en skiss på hur det skulle kunna se ut, och en genrebild av någon sort. Nåväl. 

För två personer så kokade jag upp ca 1 liter Rene Voltaire´s lantbuljong med citrongrässmak. I den sjudande buljongen la jag mindre bitar av Bjärekyckling, slantade morötter, halverade sugarsnaps och sk konjaksnudlar (en typ av glasnudlar) och låt detta sjuda i ca 10 minuter. Sedan rörde jag ned ca 2 msk riven färsk ingefära och slantad färsk gurkmeja.
I två djupa Watztallrikar la jag först 2-3 nävar rå bladspenat, hällde sedan soppan/grytan över bladen och la sedan en stor näve böngroddar i ena hörnet, en rejäl skopa av kimchi, (syrar koreansk kål) i andra hörnet och strödde sedan galet mycket färsk koriander över alltsammans. Så otroligt supergott! Mitt middagssällskap (exsambon och numera även gode vännen) fick mycket kyckling och jag nöjde mig med mest grönsaker. Det blev två stora djupa tallrikar fyllda med en ångande, matig soppa/klar gryta fylld med grönsaker, massor av smaker och texturer och en mindre mängd protein. 
Mat helt i min smak!!

jag önskar dig en underbar helg, fylld med sådant som gör dig glad. 
Själv ska jag först gå Djurgården runt i 2,5 timmar med min son, sedan "gå på varuhus" med min mor. ( hon vet att jag hatar det). 
Alltsammans en välsignelse om du frågar mig. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-