Screenshot 2017-12-01 10.40.33

8/800 metoden och Molsey på turneé. I en kyrka! 

Är det någon som vill bli lite piggare, räck upp en hand? Någon som vill lite friskare? Jaså, det var ju bra!  Vikten då? Jaså, den också?
Bra, då har jag råd på det!


Med dessa ord öppnade jag föreläsningen igår. Igår kväll var jag ute på turneé/föreläsning  för första gången med Mosleyboken Blodsockerkoll och 8/800 metoden.
I En kyrka, well, nåja i ett kapell i alla fall! Väldigt spännande! jag säger som Pippi Långstrump, " Det här har jag aldrig gjort förut, det ska bli roligt!"

I höstas gick jag med i Borgarskapets Vänner och insåg vid den högtidliga intronisationen på Grand i Stockholm i december att här satt det ju en hel massa pigga och aktiva seniorer som skulle må bra av lite 8/800 och Mosleytänk kring kost, hälsa och träning.

Kvällen gick jättebra, 80 superhärliga och väldigt nyfikna män (!) och kvinnor i 60+ åldern. Det roliga med Mosley och 8/800 metoden är ju att den funkar precis lika bra på män som kvinnor och även långt upp i åren. En av de damer som gått ned mest under mina kurser är en (liten) bit över 70! Underbara M!

Den sista kvällskursen för våren kickar igång ikväll. förhoppningsvis så ska jag kunna fortsätta med dem under hösten, trots att det kommer en hel del resande i för mig. En delvis ny kariärr som reseledare på Mallorca hägrar. Man måste ju fundera över vad man ska bli när man blir stor, tänker jag. Reseledare låter väl som en utmärkt seniorsyssla?

Vidare så kommer jag naturligtvis även hem till dig och håller matlagningskurser eller mindre föreläsningar om ni är en grupp på minst 5-6 personer. 
För större föreläsningar så boka redan nu inför hösten, för den fyller på just nu. 
Vill du boka privat coachning så har jag två månader kvar innan jag börjar min månadslånga vandring, och har fortfarande lediga tider kvar under denna tid. 
Så varmt välkommen till mottagning eller via Skype/telefon. 

Dagen tips är en ljuvlig Quinoasallad med fetaost. 
 
Quinoasallad med fetaost i zucchinformar
Quinoa är ett litet frö från Anderna, rik på växtprotein och lågt i både kolhydrat och kalorivärde. Servera tillsammans med fetaost eller som tillbehör till lax eller kyckling. Koka gärna i en god buljong med smak, jag valde en lantbuljong smaksatt med chili och citrongräs.
 

1 portion
 
1 liten zucchini (eller ½ stor) 
1 dl quinoa (blandade färger på bilden)
2 dl lantbuljong
1 tomat
en bit färsk gurka
1 msk finhackad lök
2-3 msk finhackad persilja
100 g fetaost
1 msk olivolja
salt, peppar
1 tsk citron/limesaft
till servering: rucola
 
Dela zucchinin och skrapa ur kärnorna med en sked. Koka halvorna i lättsaltat vatten i 6-8 minuter. Tag upp och låt rinna av.
Koka quinoan i lantbuljongen enligt anvisning på paketet. En del sorter behöver sköljas först för att få bort en viss bitterhet.
Tärna tomat och gurka och blanda med lök, persilja och quinoa.
Rör ihop olivolja och citronsaft och smaka av med salt och peppar. Rör ned det i salladen och låt gärna dra en stund före servering.
Lägg upp rucola och zucchinihalvor på tallrik. Toppa med quinoasalladen och fetaost.
Krydda gärna med lite extra nymald svartpeppar och ett par droppar extra lime.
340 kcal


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-