Screenshot 2017-12-01 10.40.33

8/800. såklart! Klart 5/2-guruns nya metod ska heta 8/800. 
 

8 veckor och 4 dagar 
En god vän kom på metodens namn i går kväll. 8/800, såklart.
Det handlar ju om 8 veckor på 800 kcal. 
Michael Mosley, läkaren som lanserade 5/2 och 8/16, olika mönster för periodisk fasta. Klart hans nya metod ur boken Blodsockerkoll ska heta 8/800!


Jag såg dokumentären igår kväll om Caminon till Santiago de Compostela, en pilgrimsvandring som jag beslutat att jag ska gå i juni. Kan de som jag såg i filmen gå dessa 85 mil så kan väl jag, tänke jag. Det enda som egentligen skrämmer mig är dels sovsalarna, den ständiga svettdoften och det faktum att maten på härbärgena till 90% består av pasta, bröd och potatis. 
Jag är ju helt medveten om att jag inte kan/ska/vill fortsätta äta fullt så här extremt under denna period men...
Men det måste såklart vara möjligt att köpa grönsaker och torkat kött, ägg i affärer och äta vid sidan om. För jag tror det är viktigt att vara en del av alla de andra vandrarna, speciellt när man går ensam och kan behöva både sällskapet och kanske även beskyddet av andra vandrare om det skulle hända något. 
Rädd för vilda hundar, det är tydligen därför man ska gå med en lång vandrarstav.... suck.

Nåväl. Jag är nu inne på vecka åtta (eller är det möjligen vecka 9) med Mosley och de 800 kcal. Det går fortfarande alldeles utmärkt, även om jag plötsligt igår kväll, efter att ha ätit en fisksoppa hos min mamma ( gud så mycket fisksoppa det blvivit ute på krogen under dessa veckor) så fick jag ett sug och då det inte finns något annat än grönsaker hemma, så blev det en hel massa sugarsnaps och en halv burk surkål! (undrar vad magen säger idag?)

Träningen går bra, vikten fortsätter att dala (även om lilla mamma torrt konstaterade igårkväll att "tur att du har mycket att ta av".) Bless her. 
Har en hel del träningsvärk, funderar på om det har med maten att göra, måste kolla upp det. Är det någon som vet något om kopplingen mellan träningsvärk, dvs musklernas återhämtingsförmåga och protein? Det är ju protein jag får i mig mindre av eftersom jag äter mest grönt. 

Idag firar vi. Det var en så otroligt smart titel, 8/800, så det måste vi fira med french toast eller helt enkelt fattiga riddare. Vilket är en skiva av mandelmjölbrödet jag lagt ut tidigare, doppat i äggvisp och stekt i lite smör i fin teflonpanna. 

Här kommer recept: 
Fattiga riddare med bär
Kanske inte direkt någon vardagsfrukost men väldigt gott att unna sig till helgen.

 
1 portion
 
1 skiva mandelmjölbröd
1 ägg
1 tsk crème fraiche
1 gnutta salt
½ tsk smör
till servering: 1 dl hallon eller blåbär, dekorera med citronmeliss
 
Vispa ihop ägg, salt och crème fraiche och vänd brödet i äggsmeten. Stek vackert gyllenbrun och frasig i smör.
Servera varma med bär.  
Ca 300 kcal


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-