Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Livet före och efter Mosleymetoden. 

9 veckor och 3 dagar med Mosley.
Straxt före jul fick jag den engelske läkaren Michel Mosley´s nya bok Blodsockerkoll i min hand. Sträckläste den över jul och nyårshelgen och fastnade för såväl metod som det han skrev om hur bra det fungerar att göra de åtta veckorna med 800 kcal/dag tillsammans med andra människor, i en grupp. 
Kan jag begära av en grupp deltagare att de följer denna strikta metod så måste jag ju själv kunna genomföra den tänkte jag. Och vara ganska så osäker på hur det hela skulle kunna gå att genomföra, då jag ätit LCHF i många år, både gott och ganska riktigt. 
Sagt och gjort, startade mig själv och den första ( av nu totalt tre grupper och ett otal privatklienter) den 16 januari i år. 
Vi ses varannan vecka och jag har en föreläsning och gruppdelatagarna får dela med sig av sina upp och nedgångar. (jodå, det finns en hel del sådana också).
Alla som har följt metoden har sakta dalat nedåt med ca 1 kg per vecka och stannat på ca 8-10 kg´s nedgång. I och med att det har gått i en bra takt har kropp, hud och skinn hunnit med och alla ser minst 10 år yngre och piggare ut! 
Mosleys metod går primärt inte ut på viktminskning, det blir liksom en sidoeffekt av det hela. Han har sitt fokus på hälsoeffekterna och de är minst sagt uppseendeväckande. Så gott som alla i grupperna har fått bättre värden på ett tidigare högt blodsocker, blodtryck och vilopuls. Alla sover bättre och fungerar bättre i magen. 

För mig, har det inte varit mycket mindre än en livräddare om jag ska vara helt ärlig. Efter en lång och sorglig relation så mådde jag väldigt dåligt i julas. Ledsen, fluffig, rödvinstrött och sönderstressad.  
Jag unnade mig tre veckor på Mallorca med goda vänner och satt länge i den bleka vintersolen därnere och funderade på hur jag ville ha mitt liv. 
Bestämde mig för att utmana mig själv med en längre vandring, och det blev till slut en månadslång pilgrimsvandring i juni i år, där jag går genom hela Spanien till Santiago de la Compostela. 
För att kunna genomföra detta måste jag komma i mitt livs bästa form. Bra mat, mycket mindre mängd alkohol och massor av bra träning. 
För mig har Mosleymetoden varit det bästa redskapet för att nå dit. Jag äter numera inget ris, pasta, bröd, potatis, socker eller mejeriprodukter. Lever fortfarande på 800 kcal/dag och de består till 80% av grönsaker, både råa, kokta och mixande till smoothies. 
Denna nya, mycket grönare kost har gett mig den energi jag har behövt för att göra de livsstilsförändringar som har varit nödvändiga.
Minst en timmes PW varje dag. Numera går jag nästan 2 mil per dag, då jag har nya kängor att gå in tills vandringen. 
Jag går även på två pass Becore (träningen från h-e och en timme i veckan med privat pilates för att stärka rygg och bål.
Mitt mål med träningen är att bli smidig, senig och stark. Allt för att orka bära ryggsäck och mig själv i 85 mil under en månad. 
Jag är glad och pigg igen. Dricker så gott som ingenting. Har inte längre något socker/sushi/choklad sug och håller ett balanserat blodsocker med hjälp av många gröna drinkar per dag.
Jag fick faktiskt både livet och glädjen tillbaka. För att inte tala om självkänslan. Den kan vi tala länge om. Tro mig.
Minus 7 kg och revben och höftben som jag inte sett på många år.... 

Vill du också må lika bra som jag gör, så häng med mig och nästa kurs som börjar på onsdag nästa vecka, se mer info på hemsidan! 

" The future is unsertain, have desert first" var ett av mina devis, jo framtiden är helt klart oviss, men inte sjutton behövs någon desssert (läs vin) länge.
Så numera säger jag istället, " The future is so bright, you got to wear shades"  


Jag lovade ju nytt recept igår, så här kommer goda smoothies från boken "Succemetoden" som jag tror fortfarande ligger ute där du köper tidningar. 

Smoothies
1.   Mosleys smoothie s.k. 3 koppsblandning
 1 kopp citronvatten/kokosvatten, 1 kopp råa grönsaker, 1 kopp frysta blåbär/hallon. 
 
2. En röding och en gröning – mina bästa vego smoothies

Smoothie på grönt är en utmärkt frukost eller lunch. Komplettera med ett ägg och du har en fullfärdig måltid.
 
1 portion
 
till röd smoothie:
1 dl rödbetsjuice
1 msk citronsaft
1-2 skivor färsk ingefära
½ röd paprika
1 tomat i bitar
2 jordgubbar
2 rädisor
 
Mixa och späd med vatten om den blir för tjock.
 
Till grön smoothie:
1 dl citron eller kokosvatten
en bit färsk gurka
en näve färsk bladspenat
 en stjälk blekselleri
en kvist persilja
ett par skivor färsk ingefära
 
Mixa och späd ytterligare med vatten/citronvatten eller kokosvatten om den blir för tjock
 
25 kcal
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-