Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Mosley - fortsättningen. (livet, döden, kärleken och lite kängor) 

IMG_6459 IMG_6459

8 veckor.

Dags att bege sig hemåt igen. Min kompis här nere på Mallorca är hyggligt på fötter och kommer med hjälp av andra goda vänner härnere att klara sig fint. 
Igår kväll satt vi och läste högt ur hennes och den nyligen avlidne kärlekens sms-konversation och den enda man tar med sig efter en sådan kväll är att kärleken är starkare än allting annat, och måste helt enkelt få segra. Så småningom. 
Men jag ska villigt erkänna jag åker hem med en stor klump i magen. 


Mosley, maten och 800 kcal
Det har nu gått åtta veckor och de flesta i gruppen har gått ned ca 8 kg. Vilket är precis perfekt enligt mitt sätt att tänka. 
Nu är det meningen att vi ska gå över till nästa fas som är medelhavskost och två 5/2 dagar per vecka, helst flytande dagar med buljong och grönsaksjuice.
För egen del har dessa dagar här nere bjudit på en hel del bra ätande men på tok för mycket vin för att passa mig längre.
Det känns som jag borde ha en detoxvecka med enbart juice och buljong. 

Ikväll träffar jag den första gruppen av mosleydamer och återkommer imorgon med en uppdatering av deras synpunkter.

Nästa mål - Santiago.
för min del så börjar nästa fas i min egen personliga livsresa. Jag har bestämt mig för att gå alla de 85 milen till Camino de Santiago, det vill säga pilgrimsvandringen. 
Om detta och mycket annat kommer bloggen handla om de närmaste 3 månaderna framöver. Självklart tillsammans med fortsättningen på Mosleydamerna Grupp2 och allt roligt vi lär oss på vägen av det.  
 
Nu, håll tummarna att flygen går i tid idag. Mellanlandar i Frankfurt och det blåser förfärligt här på Mallorca just nu...

Dagen recept: Skulle det smaka med en soppa så här på en måndag?
Sparrissoppa med räkor

Jag tycker mycket om soppa och gör det ofta, men denna tog faktiskt priset, så enkel och så himla god! Något riktigt extra!
 
1 portion
 
200 g färsk eller fryst sparris
100 g färska eller frysta räkor
5 dl lantbuljong
salt, peppar, färsk krasse eller annan färsk krydda
 
Skär av toppen på sparrisarna och koka upp dem separat. Koka resten av sparrisen i mindre bitar i buljongen i 15 minuter eller tills de är ätmjuka. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen tillsammans med en näve färsk krasse eller persilja för mer färg och smak på soppan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med räkor och sparrisknoppar.
 
180 kcal (+ 85 kcal med ett ägg)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-