Screenshot 2017-12-01 10.40.33

LCLF + mindre mejeri = må bra! 

6 veckor och 5 dagar med Mosley

Hela denna 8 veckors resa med Michael Mosley, hans bok Blodsockerkoll och 800 kcal/dag är ett projekt och experiment för min del. 
Jag tänker såhär, att om jag ska kunna rekommendera denna metod eller ens kommentera den, så måste jag veta vad jag pratar om.
Punkt. 

Därför testar jag också nu att dra ned/utesluta mejeri helt under en period för att de vad som händer i kroppen/magen. 
Jag har valt sk växtmjölk i kaffet, i mitt fall havremjölk och just nu helt galet förtjust i Oatleys baristamjölk! Tänk er en havrebarista-mjölk! Så roligt!!

Jag har för mig själv valt att kalla Mosleys metod för LCLF. Vilket helt enkelt står för Low Carb, Less Fat. 
Inte konstigare än så. 
Mosley och jag är ju helt överens om att skippa fluffet, dvs ris, pasta, bröd, potatis och socker. 
Det betyder att man får sin mättnad primärt från kött, fisk, ägg och grönsaker. Och inte fett. Eller helt enkelt mindre fett. Bra fett. Inte så mycket mejerifett utan mer olivolja, avokado, kokosfett, fet fisk. Medelhavsfett. 
Inte helt säker på att vi är byggda för att hyvla stora mängder smör över maten, eller låta maten bada i en 3:a vispgrädde per person. 
Less is perhaps good. Even better.

Nu ska jag äta mitt morgonägg, dricka min grönsaksjuice, gå och träna på Becore, träningen från h-t och sedan möta mina härliga tjejer som coachats av mig och underbara PT´' Eva Berggren i 6 månader för M magasins räkning. 
Det ska bli såååå kul att se gänget igen. Lunch på UD, hurra! 
Trevlig fredag på er, här kommer recept med fredagsfestlig oxfilé!

Biffstek med lök
Eller rättare sagt, min version av Biff med lök. Vem sa att det skulle vara tråkigt att äta 800 kcal per dag när man kan äta så här gott? Stekt oxfilé med massor av stekt purjo är inget annat än ren fest!
Servera med en stor grönsallad.
 

1 portion
 
100 g oxfilé
½ purjo (100 g)
en bit röd paprika
1 tsk smör
1 tsk olivolja
salt, peppar
 
Strimla purjon och stek mjuk i liten teflonpanna med 1 tsk olivolja och 2 msk vatten. Börja med oljan och tillsätt sedan vatten så att inte purjon bränner, det är lätt hänt. Krydda purjon med salt och peppar.
Stek oxfilén i smör, 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
Toppa med finhackad röd paprika.
 
225 kcal
  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-