Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Stolt och glad! Ensam i Sverige om att få lära ut Mosleymetoden!

6 veckor och 4 dagar.

Ibland lönar det sig att följa reglerna och göra sin hemläxa från grunden.
När jag i början på december förra året fick kontakt med Michael Mosley och hans nya bok Blodsockerkoll så lusläste jag den direkt, från pärm till pärm.
Hans idéer stämde överens med mina och jag föll för ett parti i hans bok där han pratar om ett av de verktyg man kan använda sig av för att verkligen lyckas med sin vikt och hälsoresa, nämligen göra det med andra, i en grupp.
- Jamen det kan ju jag, tänke jag. Jag har ju hållit i massor av vikt och hälsogrupper under många år. 
Sagt och gjort jag tog kontakt med vårt gemensamma bokförlag Bonniers och fick genom dem kontakt med engelska förlaget och Mosleys talesperson i UK. Då fick jag per telefon redogöra för min verksamhet och varför jag skulle vara det bästa valet för dem, en person som kunde jobba med hans metod i Sverige. 
Även backad av förlaget i Sverige som kunde gå i god för min trovärdighet. 
Med andra ord, både hängslen och livrem.
Jag är med andra ord, hur konstigt det än låter, den enda som har tillstånd att jobba med hans metoder i Sverige. För det är jag mycket, mycket tacksam. 

Nog med axelklappande.. 
Dagens reflektion förutom att det går bra med både vikt och hälsa för mig och första gruppen, så testar jag själv just nu att även utesluta all form av mejeri och tar havremjölk i kaffet på morgonen. 
Eller växtmjölk, ett trevligt uttryck jag lärt mig av min kollega Maria Helander. 

Tills sist, om det får plats, ett recept på mandelmjölbröd. VÄLDIGT energitätt och rekommenderas BARA om man klarar att inte ersätta alla måltider med macka! ( vilket jag tyvärr skulle gjort) Ett tips är ju att skära i skivor och frysa in och bara ta fram en skiva per dag. 

Smörgås med mandelmjölbröd, skinka, tomat och gurka
Hela limpan ”kostar” 4000 (!) kcal men en skiva är ca 150 kcal.  skinka är ca 15 kcal per skiva, så en smörgås går lös på 180 kcal.
Brödet är saftig och kompakt och håller sig ungefär en vecka. Väldigt gott att rosta. Ett tips är att skära upp det i 24 skivor och frysa.
 
Mandelmjölbröd/ 24 skivor
6 ägg
5 dl yoghurt 3%
125 g smör
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
vallmofrön
 Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna.
Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner blandningen av de torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter. Smörj en form eller klä med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter (innertemperatur 90 grader). Känn efter med sticka att brödet är klart. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme i en kvart.
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-