Screenshot 2017-12-01 10.40.33

LCLF. Low Carb, Less Fat. Det uttalas Mosley.

IMG_6514 IMG_6514

6 veckor och 1 dag

Ja, så länge har vi hållit på, min lilla hälsogrupp och jag. 
Nu är det mindre än 2 veckor kvar tills vi går över och börjar äta Medelhavskost med två 5/2 dagar. 
Jag fick frågan om hur stor min förändring kommer bli med kosten då, och jag vet faktiskt inte just nu. Igår åt jag en stor köpebytta (salladsbar på ICA) med linser, bönor, grönsallad, broccoli, blomkål, morötter, fetaost och falafel. 
Bra grönsaker, bra fettkälla, bra proteinkälla. Inga konstigheter. 
Till middag blev det en halv liter (köpt) färdig hönsbuljong med lite kimchi och grönkål. 
(undviker buljongtärning)
Nöjd och glad. Happy days. 

En fråga jag ofta får är om jag kan beskriva eller försöka sammanfatta Mosleymetoden på ett bra sätt, och jag kallar det själv för Low Carb, (det vill säga precis som lchf så undviker man ris, pasta, bröd, potatis och socker)  Less fat,, det vill säga mindre mängd fett.
Jag försöker foka på bra fett som avokado, olivolja och undviker det mesta mejerifettet. 
En annan hälsovinkel som jag inte riktigt fått grepp på förrän ganska nyligen är att jag nästan inte äter stekt mat längre och väldigt lite kött. Jag kokar/sjuder den mesta av min mat och äter fisk och kyckling/kalkon.
Rimligen nyttigare för kroppen än stekt och grillad mat. 
Jo, fast en nyttig wienerkorv slank ned härom dagen...
(kokt såklart) 

Dagens recept är supergoda och superenkla laxfärsbiffar som du verkligen borde testa, de tar 5 minuter!

Laxfärsbiffar på zucchinibädd med tomatsås
Det här är kanske en av de godaste tomatsåser jag någonsin gjort, det slår faktiskt det mesta jag har kokat tidigare. Det är faktiskt baka kokt tomatjuice med lite tomater och paprika. Det är allt! Så gott!
 
1 portion
 
100 g laxfilé
en näve färsk bladspenat
ett par kvistar färsk basilika
2-3 stora skivor zucchini
1 dl tomatjuice
1 tomat
½ röd paprika
1 tsk olivolja
salt, peppar
till servering, färsk bladspenat och basilika
 
Skär laxen i kuber och stavmixa/kör i matberedare till grov färs tillsammans med bladspenat och färsk basilika. Fös ihop färsen försiktigt så lax och spenat inte riktigt blandar sig. Det blir snyggt när man steker laxen.
Koka under tiden upp tomatjuice och låt det koka i ett par minuter innan du lägger i tärnad färsk tomat och röd paprika. Låt alltsammans koka i 3-4 minuter och mixa sedan såsen slät med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av om det behövs, med oftast är den lätt nedkokta juicen så smakrik att det inte ens behövs salt och peppar.
Hetta upp oljan försiktigt i en non stick panna och stek dem tillsammans med zucchiniskivorna ett par minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp laxen på färsk bladspenat och zucchiniskivor.  Toppa med tomatsås och basilika, grovmald svartpeppar och en nypa flingsalt.
320 kcal
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-