Screenshot 2017-12-01 10.40.33

6 veckor med Mosley och 800 kcal, hurra!!!

6 veckor
Nu har det gått 6 veckor sedan min kurs startade och jag och mina fina kursartjejer började äta enligt Dr Mosleys rekommendationer om 800 kcal per dag.

Resutlatet so far?

Vi dalar alla i lugn och maklig takt med ca 1 kg per vecka nedåt, lite olika beroende våra utgångslägen och förutsättningar. 
Men det viktigaste under denna period är trots allt hälsoffekterna på oss alla. Bättre sömn, lägre blodsocker, lägre blodtryck, mindre sötsug, mindre kolhydratsug. Mindre hungrig och sugen helt enkelt. 

Jag kalla denna metod numera för LCLF, Low Carb, Less Fat. 
För metoden rekommenderar att undvika ris, pasta, bröd, potatis och socker, det vill säga en kolhydratfattig kost. Mättnaden kommer från fisk, kött, ägg, kycklig och MASSOR av grönsaker. Mindre fett, 2-3 msk olivolja varje dag. Vilket gör kosten till en medelhavsmodell. 

Motion. Vi är alla i gruppen ute och rör på oss varje dag. Det är PW, simning, träning och långa skogspromender. Ingen in gruppen har dragit ned på träningen utan egentligen fortsatt som vanligt. 

Maten.De flesta av oss äter ett ägg till frukost och dricker en grön smoothie eller motsvarande. Till lunch äter en del sallad, andra en buljongbaserad soppa. Middag blir fisk, kött, kyckling och grönsaker. ungefär som vanligt med andra ord. 
Jag har rekommenderat min grupp att även utesluta mejeriprodukter, och märker själv att jag mår bättre utan den där filen/yoghurten/keson på kvällen. Det blev lite för förädiskt för min del. 

BOK. En receptbok är på väg ut, och jag hoppas att den kan vara i handeln, via Expressen till nästa helg. 
KURS. Det finns plats kvar på den grupp/kurs som jag startar 6/3. Kontakta mig via hemsidan om du vill gå kurs eller ha enskild tid dag/kväll och följa denna metod. 
Dagens recept. 
Glasnudelsallad med chili, vitlök och ingefära
Här har jag strimlat toppen av spetskål i salladen och använt resten att fodra skålen med. Jag har använt s.k. konjaksnudlar som knappt innehåller varken kalorier eller kolhydrater.
Vill du ha en mer energität sallad så blir det gott att servera dem med räkor eller scampi.
De rostade nötterna har jag hoppat över för att spara energi.
 
 1 portion
 
100 g glasnudlar (tillagas efter anvisning på paketet)
en bit spetskål
½ morot
en bit röd paprika
en bit blekselleri
en näve sugarsnaps
en bit röd eller gul lök
 
Dressing:
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad chilifrukt
1 tsk finhackad eller riven färsk ingefära
1 tsk fisksås
1 tsk sesamolja
1 tsk limejuice
1 dl finhackad färsk koriander
 
Vispa ihop dressingen och blanda med nudlarna.
Strimla alla grönsaker och vänd ihop med nudlarna.
Servera salladen på bädd av bladspenat eller som på bilden, de grövre bladen av kålen.
Toppa med extra koriander och en klyfta lime. 
 
175 kcal

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helene i Götet » En sista piruett:  ”TACK för att du så modigt och öppet delar med dig runt dina tankar och erfarenhe..”

  • Madeleine » Jo, skriv utbrändhet också i din resumé:  ”Hej1 Jag tillhör dom som tycker om att läsa din blogg även på fredagar och med ..”

  • Klimakterieportalen » Torrfitta? Moi? Nope!:  ”Mycket bra skrivet och väldigt viktigt att kvinnor får information om detta! Tyv..”

  • Britt Johansson » kärlek vid 60:  ”Hej, jag år bosatt på Mallorca, Puerto Pollensa sedan 35år tillbaka. Älskar att ..”

  • Maria » kärlek vid 60:  ”Underbara Du som sprider denna Inspiration!! Tänk sååå många som stänger ner, sl..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-