Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Molsey och Beach 2017.  nytt recept inför helgen och lite annat smått och gott! 

5 veckor och 5 dagar

Måste ju faktiskt börja med att skryta lite om mina brasor först. 
Jag har snart tagit examen i "firemaking" och min väninna är mycket stolt över mina framsteg. Se bild på Insta om du är nyfiken på mina fina brasor!
(cathrineschuck) 

Väldigt taggad inför Beach 2017! Men hjälp av 800 kcal så dalar jag långsamt med ett hälsosamt kilo i veckan till en ny matchvikt som jag inte haft sedan jag väntade barn. ( 28 år sedan).
Har faktiskt inte heller haft denna killerbody på många år. Det märks tydligt nu att träning+kost är en riktig vinnare!
Ser verkligen fram emot bikini  denna härliga singelsommar!

Vidare så går maten riktigt bra igår. Lunchen intogs på förfärligt ställe i Andraitx där den enda som gick att äta var jamon serrano. Det blir man varken mätt eller särskilt fet av. 
Det blev ett par glas tomatjuice på eftermiddagen.

Kvällen middag på El Parrada del Mar i Cala Major (hett tips om man älskar fisk och skaldjur) jag åt en halv grillad Cap roig (gav den andra åt hungrig håkan) och sallad. 
Helt klart en mycket bra dag. 

Vidare så tänker jag att det inte var helt tokigt att bryta mönster genom att vara här en vecka och undvika kvällsätandet i form av keso/yoghurt och blåbär. En dålig vana som jag lyckades lägga mig till med sista veckorna.
Nu äter jag dessvärre mindre grönsaker och nästa bra skaldjur, men det är ju heller ingen stor ko på isen under en vecka.
Blir snabbt mätt dock, och det är ju bra.
Alltsammans är en spännande "learning curb" för min del och jag lär mig nya saker varje dag om vanor, hjärnans små trix och fix och hur man lär sig att avleda och tänka om.
 

Dagens bild och recept är en kalkonsnitzel med ljuvlig sås på fransk senap, kapris och salvia. 
Ledsen för den vackra oskärpan, tror tyvärr att ångan från den varma maten påverkade telefonen. 
Här kommer receptet!

Kalkonsnitzel med senapssås och salvia
Kalkon och salvia är en ljuvlig kombo. Tillsammans med en liten elegant sås på fransk senap är detta faktiskt riktigt bjudfint!
 
1 portion
 
100 g kalkonfilé eller snitsel
2 dl lantbuljong
1 msk crème fraiche
½ tsk fransk senap
100 g zucchini
1 tsk smör
1 tsk kapris, färsk salvia, 1 tsk röd paprika
salt och peppar
 
Koka upp zucchini i lantbuljong och låt puttra på svag värme i 2-3 minuter. Fiska upp och håll varm medan du gör såsen. Vispa ned crème fraiche och senap och vispa tills du har en slät och fluffig sås. Låt koka ihop en aning om den är alltför tunn. Smaka av med salt och peppar, var försiktig med salt då du även har kapris i rätten.
Bryn kalkonskivorna i smör, krydda med salt och peppar och lägg salviakvistar runt om och över köttet. Låt steka på svag värme i 4-5 minuter på varje sida.
Lägg upp med nya fräscha salviakvistar, zucchini, sås, kapris, finhackad röd paprika.
300 kcal

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-