Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Livet med kalorier och #mosleymat

Jag är ju en klant när det gäller att räkna!
Djupt tacksam över den fiffiga appen Nutris som hjälper mig att hålla koll på kalorierna. Vilket jag måste erkänna inte är det enklaste!
Jag har ju aldrig räknat något i hela mitt liv, iaf inte kolhydrater och kalorier. När det gällde GI och LCHF har jag kunnat det så väl och så länge att det alltid suttit i huvudet på något märkligt sätt. Fråga mig inte hur.
När et gäller kalorier så har jag aldrig varit i närheten av det. Men lär mig och försöker hitta en bra balans för framtiden mellan mitt älskade LCHF-tänk och det nya Mosleylivet. Det finns ju stora likheter tänker jag, med frånvaron av ris, bröd, pasta, potatis och socker hos bägge. Egentligen skulle man kunna kalla Mosley för LCLF. Low Carb, Less Fat. Lite carbs och mindre fett.
Simple as that. 

Nåväl, jag är fortfarande dålig på att räkna och trodde att jag och fotograf Cornelia svängt ihop 54 bilder/recept till nya Mosleyboken/magbooken för Expressens räkning.
Men inte då!
Jag hade som sagt räknat fel och bara lyckats sno ihop 49!!!!
Jäkla skit. 
Det blir till att sätta på sig det blåa förklädet och kavla upp ärmarna för ytterligare några bilder imorgon. 
Tur att hon är så jäkla trevlig, Cornelia och de är så vänliga och snälla på redaktionen. Suck, pust.
 
Well, nog om det. 
Dagens #mosleymat blir en ljuvlig buljongkokt kycklingfilé. Jag har i en liten portionsstekpanna kokat massor av goda grönsaker i lantbuljong. (Rene Voltaire´s) det är fänkål, spetskål, morot, lök, vitlök och kryddor. Låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter eller tills kycklingfilén är helt genomkokt. Låt den puttra långsamt så får du ett ljuvligt saftigt resultat. 
du landar någonstans kring 150 kcal totalt. Och blir tvärmätt och jättelycklig på köpet. Så nyttigt och så gott!!!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-