Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Men blir du mätt på 800 kcal? frågorna kring Michael Mosley och hans blodsockermetod är många. 

Det är nog den vanligaste frågan jag får, blir du verkligen mätt på 800 kcal per dag?
- ja verkligen. Jag har inte varit hungrig en sekund på två veckor. Jag väljer dock att lägga ganska mycket fokus på grönsaker, och då får man i sig ganska rejäla mängder grönt under den ribban. 
Men varje dag innehåller också självklart både ägg, kött och fisk. Jag sjuder maten mer i buljong eller wokar med liten mängd fett i pannan. Med andra ord väldigt hälsosamma sätt att tillreda maten på. 
Den andra frågan som dyker upp är vad som händer sedan, när de åtta veckorna är slut. Den frågan diskuterar vi också i den grupp som jag håller i just nu. (vill du också vara med i en Mosleygrupp hos mig så hör av dig).
Men flit låter jag min grupp fortsätta en månad till hos mig efter det att de 8 veckorna tagit slut. jag vill vara helt säker på att man hittat en bra balans för fortsättningen och behåller den nya förbättrade hälsostatusen och förhoppningsvis även den nya lägre vikten. ( en i gruppen hade redan sänkt sitt blodsocker från 7 till 5.5, vilket är helt lysande). 
Tanken är att efter 8 veckor kunna växla över till en medelhavskost, fortfarande utan ris, pasta, bröd, potatis och socker och hålla en bra balans med hjälp av någon 5/2 dag per vecka. Där kommer jag föreslå att de dagarna är helt flytande, dvs att du bara dricker buljong och grönsaksjuice den dagen i veckan. 

Idag kommer Cornelia tillbaka till kokboksköket och vi har spännande avsnitt med fisk, kött, kyckling framför oss de närmaste dagarna. Mums! 

Idag bjuder jag på en räksallad med rökt lax och ägg, tillsammans med en dressing blir det inte mer än 300 kcal. Räkna med ett ägg, 50 g varmrökt lax och 100 g skalade räkor och massor med grönsaker. En dressing på 1 tsk olivolja, minifraiche, citron, salt och peppar. 
Hela receptet kommer i en magbook från Expressen om några veckor. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Klimakterieportalen » Torrfitta? Moi? Nope!:  ”Mycket bra skrivet och väldigt viktigt att kvinnor får information om detta! Tyv..”

  • Britt Johansson » kärlek vid 60:  ”Hej, jag år bosatt på Mallorca, Puerto Pollensa sedan 35år tillbaka. Älskar att ..”

  • Maria » kärlek vid 60:  ”Underbara Du som sprider denna Inspiration!! Tänk sååå många som stänger ner, sl..”

  • Helen » skönheten ligger i lagningen:  ”Så sant det du beskriver, ta tillvara på varje dag, varje minut som om de vore d..”

  • Celine » Tomtar på loftet:  ”Apropå dra till sig en viss typ av män så är det väl som ordspråket ” Fega män f..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-