Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Mosley och lilla moi

IMG_6421 IMG_6421

Igår började jag och fotograf Cornelia Nordström från Expressen plåta nya "magbooken" (det är som en blandning av magasin och bok). 
Där är mitt uppdrag att laga ny "Mosleymat". Modern, fräsch, smal mat med fokus på proteiner och grönsaker. Det vill säga en näringstät mat med mycket fisk, kött, ägg, kyckling och massor av nyttiga grönsaker. Vi avstår helt från snabba grönsaker som ris, pasta, bröd, potatis och socker. Däremot äter vi en del fett, men inte så mycket som en vanlig LCHF kost skulle innehålla. För min del är det inte konstigt att låta merparten av en dagsmeny på 800 kcal få vara mättande och nyttig mat, och inte tomma kalorier i form av pasta och bröd. Men heller inte smacka i sig massor av fett som visserligen ger mättnad men inte lika mycket nytta som grönsakerna gör! 
Men som ni säkert redan läst så är detta en period på 8 veckor och för min del så gör jag detta av medicinska skäl, jag har ett högt sockervärde och högt blodtryck. Jag är väldigt nyfiken på mina värden efter 8 veckor. 

Receptet på bilden är miniyoghurt och minikeso med jordgubbar och hackade nötter. ca 200 kcal beroende på hur många nötter du unnar dig! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-