Screenshot 2017-12-01 10.40.33

Himmel, jag skäms!

Hej igen, det var visst ett tag sedan vi hördes av. Kanske var det livet som kom emellan, kanske en liten tappad sug. Det spelar egentligen ingen roll, nu kör vi!
Jag sitter ju som du säkert vet på flera olika stolar. Flera olika rockar hänger i garderoben. Så är livet för en egen företagare. Gott när det går bra, mindre roligt när det är lugna tider.
 
En av mina mest älskade stolar, mottagningen och mina klienter rullar på. Jag gör mycket nytta med mina kunskaper i såväl kost, näringslära som psykiatri. Klienterna är nöjda, tillsammans benar vi ut orsaken till en oönskat beteende eller vikt. Numera tar jag även klienter som enbart söker för samtal och coaching utan någon direkt viktkoppling. Det är jag väldigt glad och ödmjukt tacksam för.

Spännande och nytt är nu att vi kan ses på nätet, via en utmärkt plattform som heter www.competencer.com där vi möts online. Tryggt och säkert och väldigt bekvämt. Dessutom till väldigt bra priser.

Men enbart i de bästa av världar så går det numera att enbart försörja sig på en mottagning och samtalsterapi. Så det måste till ett par ben extra att stå på.
Ett av dessa ben har alltid varit journalistiken och mina böcker. 27 stycken har det blivit under åren. ( några fler ser det inte ut att bli, pga min ålder. tyvärr) Jag har nästan alltid haft fasta engagemang på Expressen och Bonniersrelaterade tidningar som Tara och M magasin. Så lyckan och glädjen var stor när jag efter 15 år på Tara hade turen att få hoppa direkt in på M magasin och jobba tillsammans med en av mina stora idoler Amelia Adamo. Tyvärr så har den lilla grenen som jag trodde jag satt tryggt på, sågats ned. De säger nedskärningar (!), jag säger att jag faktiskt inte vet. Så enkelt är det.

Jag ser flera av mina goda vänner och kollegor som skriver om samma problem på sociala medier. Skruttig ekonomi.  De lider av samma symptom som jag, nämligen att det ser ju ut att vara full fart hela tiden. Det är ju sådana vi är och dessutom vårt sätt att marknadsföra oss. Rätt eller fel låter jag vara osagt.
Det är självklart väldigt spännande och roligt att få möjligheten att hålla kurs på Mallorca eller som i år, i Turkiet. Härligt jobb, men inte mycket pengar. Men nu har utbudet av kurser blivit så stort så att jag tror inte på flera resor i framtiden. I alla fall inte i samma form som tidigare.

MEN det finns fortfarande platser kvar till resan till Mallorca den 28/5-4/6 och har du inte bokat något roligt för din egen del i vår/sommar så tycker jag att du ska hänga med dit ned. Vi blir en liten och skön grupp som har matlagningskurs på kvällen, vandrar i bergen och utforskar Mallorca på dagarna. Tränar tillsammans med min underbara kollega Johan Kakko som lär oss allt om Chi gong och mindfullness. Jag kan lova MAGISKA dagar. Hör gärna av dig för mer info eller kolla hemsidan.

Tack vare en annan av mina goda vänner, ännu en kollega från matvärlden så har jag halkat in på ett (litet) men väldigt roligt bananskal som heter Food Tours Stockholm där vi matguidar runt Stockholm. Härligt, men svårt att försörja sig på. Är du nyfiken på en guidad mattur så titta gärna på hemsidan, www.foodtoursstockholm.se

Jag hoppas att få se dig i något sammanhang under våren eller sommaren. Jag är hemma och har mottagningen öppen utom ett par veckor i maj då det är kurs. Har du gått hos mig tidigare och är nöjd med våra möten så rekommendera mig gärna till vänner och kollegor.

Stor och varm kram, Cathrine

Och så här inför en av årets stora sockerhelger så kan jag ju inte låta bli att tipsa om Sockerfilmen som jag fick tips själv på nu i morse, och gärna skickar vidare till dig. Kanske en bra boost för att inte simma runt hela helgen i en gigantiskt påskägg fyllt med godis.
http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv