Laga mat med höfter och nypor 

2017-05-23 13.23.38 2017-05-23 13.23.38

onsdag, 23 augusti, kl 06.18, med kaffe på hyllan och ännu inget i sängen. (kaffe alltså)


Vilket iof är synd, men inget som behöver forceras eller är speciellt akut..
jaja, ni vet vad jag menar...

Idag hade jag tänkt att det skulle handla om att laga mat med höfter och nypor. (varför vill jag skriva höfter, nypor och rumpa hela tiden..)
Kan möjligen bero på viss distraktion, även om den inte kommer från sängen. :-)


Ok, here goes...
Jag läste ett inlägg på sociala medier igår, någon hade kokat en soppa på kräftskal och någon annan frågade om det var ett recept som jag skrivit för många år sedan, och jag var taggad i inlägget. 
Jag minns inte soppan eller artikeln, men vet ju såklart hur man gör en god kräftsoppa. 
Det sitter i ryggenmärgen liksom. Eller i nyporna, dvs händerna. Eller i minnet, såklart.
Det är aldrig några recept som behövs när jag ska laga mat. Allt sitter  där...fastklibbat i hjärnan liksom. 
Du kan väcka mig kl 03 på natten och jag kan ställa mig upp från sovande och laga en perfekt rätt, från scratch. 
Vad det nu ska vara bra för, egentligen.
När sonen var liten så kunde han låtsas att han var på restaurang och hitta på allt möjligt konstig som han tyckte vi skulle ha till middag. Det hade vi också.

Vilket är väl på gott och ont då får man väl genast lov att tillägga, för  jag är tyvärr en vanemänniska och äter i stort sett samma sak jämt, vare sig jag är på krogen eller äter hemma själv. Eller har gäster, för den delen...
Gud, så tråkig jag låter nu. Men jag vet ju vad jag gillar. suck. 
Och tycker dessutom alltid att min egen mat är godast. Handen på hjärtat. 
Herregud, blev man inte hembjuden till folk speciellt ofta tidigare, så lär man väl ALDRIG bli det nu.  
(gud så dum jag är)
Jag gillar att utmana min själv och försöka få kylen att räcka så länge som möjligt. Dessutom äter jag nästan aldrig annat än vego när jag är ensam hemma. 
Så det blir ju nästan alltid samma variant av lantbuljong, grönsaker, glasnudlar och kimchi. Jag älskar ju det, men ser helt klart att det finns utrymme för variation.
en bit kyckling eller lax i soppan. 
Äsch, jag skojar bara.

Men väljer därför att avsluta bloggen idag med ett recept på något jag gillar, kanske gör du det också! 

Here goes: 
ur nya boken 8/800, som finns att beställa på Adlibris.

Lax och nudelsoppa

Här kan man leka hur mycket som helst med asiatiska smaker. Lite röd currypaste, lite chili, lite kimchi, lite sesamolja, färsk koriander… här kan man leka med dessa goda smaker. 
Nudlarna kallas konjaksnudlar och är helt ”kostnadsfria”. 

1 portion

50 g färsk lax
100 g nudlar
2 dl färska grönsaker i stavar, tex morötter, blekselleri, sugarsnaps, kimchi
”asiatiska smaker” t.ex. 1 tsk färsk riven ingefära, lite finhackad chili, ½ tsk sesamolja, 1 krm röd currypaste
färsk koriander
4 dl lantbuljong

Skär laxen i kuber. Skär grönsakerna i fina stavar eller bitar. Koka upp buljong och de ”asiatiska” smaker du gillar. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg sedan i väl avrunnen och avspolade nudlar samt lax. Låt sjuda i 5 minuter till och servera med färsk koriander.

150 kcal 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-