Vi pendlar på den tunna linan - mellan sorg och glädje

IMG_6869 IMG_6869

7 veckor ooch 5 dagar
Den har bloggen verkar ha tagit över och skapat sig ett eget liv..
Tanken var ju som sagt att den skulle handla om Mosleymetoden och hur det går på min egen resa med denna typ av mat. 

Men så kom livet - och döden emellan. Min bästa väninna förlorade sin nye kärkek över en natt och nu är jag på Mallorca med henne. 

Just nu ägnar vi oss åt små saker, nära saker. Vi lagar mat, vi sitter i solen och vi träffar vänner som kände hennes kärlek och kan berätta om honom. 
Jag försöker röra på mig när hon sover, tidigt på morgonen. Jag är uppe i bergen tidigt på morgonen, tillsammans med de av mina kompisar som har hund, och vi går långa vandringar i bergen och möter solen när den går upp. 

Maten & Mosley
Inte helt enkelt just nu...
Igår blev det ingen mat alls före kl 15.00 vilket är helt galet och fel. Det enda kafét i byn hade EN enda rätt på menyn. En enda. Sniglar.
Jag var så INTE sugen på sniglar. speciellt inte jättestora, köttiga trädgårdssniglar med tentakler och allt kvar. Urk. 
Men eftersom de andra åt sig mätta på bröd och aioli så återstod det för mig att tugga och svälja...
Det blev en "mättande" tomatjuice. Suck.
Middag sent med väninnorna. Biff och sallad. Vin. Suck igen...
 Ingen är perfekt. 
 

Dagen recepet - en härlig linssoppa.
Du hittar alla mosleyrecepten i "Succedieten" som ligger ute i butik just nu. 


Använd en god buljong som grund, gärna lantbuljong eller hönsbuljong. Välj gärna en ekologisk buljong av bra märke. Undvik helst tärningar, de smakar mest salt.
 Väljer du lantbuljong så finns det numera i flera olika smaker som gör att du bara behöver koka upp lite grönsaker i buljongen och mixa.
Sopporna är enkla och väldigt mättande i sig men låga på kalorier så det är lätt att lägga till ett hårdkokt ägg om man är extra hungrig.
Sopporna passar utmärkt även för 5/2 dagar.
 
 
Röd linssoppa med tomat och röd paprika
Milt, lent och väldigt gott. Linser är utmärkt när man vill göra en soppa mer mättande. Här kan man smaksätta med chilipaste om man vill ha soppan mer thaiinspirerad och då även smaksätta/dekorera med koriander. Det blir även gott med lite cayennepeppar och röd paprika samt en klick mini creme fraiche.
 
1 portion
 
 ½ dl röda linser
5 dl lantbuljong
1 tomat
½ röd paprika
ev salt och peppar
till dekoration, persilja och röd paprika i tärningar
 
Koka linserna mjuka i lantbuljongen och tillsätt grönsakerna straxt innan du mixar soppan slät med hjälp av stavmixer direkt ned i kastrullen. Det räcker med ett uppkok om grönsakerna är skurna i mindre bitar.
Smaka av med salt och peppar och späd med vatten/buljong om soppan är för tjock. Dekorera med persilja och finhackad röd paprika.
 
180 kcal (169 kcal + grönsaker) med ägg + 85 kcal  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-