Mosley. Boken. Maten

Ta-ta taaa!!! Fyra veckor med Mosley och hans åtta veckor med 800 kcal. 
Pigg, glad, aldrig hungrig och ett par kilo lättare. 
Bästa jag har gjort. 

Gjorde ett medvetet avsteg i lördags när jag var på kinesisk restaurang med min mamma. 
Mådde faktiskt pyton nästa dag, och är nu faktiskt ännu gladare än tidigare att vara tillbaka till ägg och morötterna. (kvällens TV-snack för mig)
Nu till dagens ämne, nämligen boken och maten. Många frågar mig om recepten i Michael Mosleys bok, Blodsockerkoll och om man behöver följa just dessa recept.
- Absolut inte! Mosley skriver faktiskt att alla typer av VLCD-bars och soppor är ok om det är enklare att på det viset följa en 800 kcal per dag.
MEN fortsätter också det resonemanget att det alltid är bättre att äta riktigt mat även under denna period för att lättare kunna växla upp till en större mängd mat under nästa fas av programmet, efter 8 veckor.  

Jag tycker personligen inte att recepten i hans bok är direkt användarvänliga eller ens speciellt goda. Kanske en alltför engelsk smak för att passa just mig. Det är ju väldigt enkelt att göra egna, smala recept genom att anpassa sina vanliga recept och lägga in dem i Nutrisappen och medvetet plocka bort fettet. 
Jag har helt bytt sätt att tillaga mat numera. Väljer nästan alltid att sjuda fisk/kött/kyckling/kalkon tillsammans med grönsaker i en god lantbuljong. Det blir både en skonsam mat som också har en härligt mättade och smakrik buljong.
Meningen med dessa veckor är ju trots allt att bryta gamla mönster och införa nya och bättre val i livet. 
För min del har det varit ett riktigt "wake up" call om hur mycket stekt mat jag faktiskt äter. 
Får ju fortfarande självklart nyttigt fett, både från fisk, Omega 3 tillskott men också ett par tsk olivolja per dag, gärna i salladen.


Dagens recept: 

Sallad på belugalinser och granatäpplekärnor
-       Och en massa annat gott grönt.

 
Här får en massa goda smaker samsas med varandra. Knaprig blekselleri, röd paprika och rå blomkål.
Vill du göra salladen ännu mer energität så passar både avokado och grönmögelost bra i detta sällskap.
Servera gärna i en skål av savoykål. Enkelt och väldigt stylish.
 
1 portion
 
ett halvt huvud savoykål
1 dl beluga, puy eller gröna linser
2 dl lantbuljong
1 tsk soja
en bit blomkål
en stång blekselleri
½ dl granatäpplekärnor
en bit röd paprika
dressing: ½ tsk vit vinäger/citronsaft, 1 tsk olivolja, salt och peppar
 
Lägg savoykålhuvudet i en stor kastrull och koka ytterbladen ett par minut. Lossa med vass kniv och låt rinna av.
Koka linserna mjuka i lantbuljong och soja, ca 20 minuter(sojan är istället för salt och för att linsen ska behålla sin fina färg och även form) Låt rinna av.
Finhacka blomkål och paprika. Skiva bleksellerin. Vänd ihop med linser och övrigt grönt.
Lägg savoykålbladet på en bädd av rucola (för att stå bättre) och fyll på med sallad. Toppa med granatäpplekärnor och skeda dressingen över, avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
200 kcal
 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-